Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Työelämän rikkaruohot

Suomen tunnetuimman kauppiaan kirje alaisilleen on vuodettu Ilta-Sanomiin. Lehden mukaan kirjeestä käy ilmi, että kauppias odottaa työntekijänsä kielivän sellaisesta kolleegasta, jolle ei pitäisi maksaa palkkaa. Tällaisen hän rinnastaa rikkaruohoksi. Esimieskokemukseni perusteella tällainen henkilöstöjohtaminen vaikuttaa kyseenalaiselta ja oman oksan sahaamiselta, eikä ole edes minun oikeustajun mukaista. Kukin toimii tyylillään, mutta ei tästä mitään hyvää kyllä voi seurata. Itse en sinällään arvosta ylipäätään kauppiaita ammattikuntana, sillä niitä jotka ostaa eurolla ja myy kahdella ilman tuotteen jalostumista voisi kutsua myös toisellakin nimellä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Melko poikkeava teksti.. Aallonharja tulee tuossa tuokiossa kertomaan siteerauksen Randilta missä kerrotaan näiden kauppiaiden olevan ihmisistä jaloimpia.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Ihmisjohtaminen on vaikea laji. Jokin ohari nyt on tapahtunut.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Suomen tunnetuimman kauppiaan". Kuka?

Jouni Nordman

Niin kauppias vain taisi kertoa vastuuntuntoisille työntekijöille, että hän kuuntelee heitä, sillä lusmut syövät näiden ahkerien ruokapöydissä. On hyvä että jossain päin maata uskalletaan tähän hyydäys toimintaan ottaa kantaa, sillä ei yritykset ole mitään sosiaalitoimistoja, josta käydään vain kuittaamassa rahat.

Käyttäjän VesaHellman kuva
Vesa Hellman

Mie luin tuon kirjeen niin että jos myynti vielä sakkaa, niin sitten joudutaan potkimaan 20 henkeä 400 porukasta pois.
Porukka päättää ketkä joutuvat lähtemään. Voihan tuolla olla jo sellaista ikäpolveakin jotka haluavat päästä "putkeen". Noin isosta sakista ei yksi ihminen voi kaikkia tuntea.

Normaali yt-menettelyssä ilmoitetaan 20 hengen vähennystarpeesta ja sen jälkeen kaikki 400 odottaa jännityksellä kelle nalli napsahtaa. Se on pahimman luokan pelolla johtamista.

Keskisen malli ei ole tyylikkäin tapa, mutta onko potkujen antaminen ikinä tyylikästä?

Janne Hilden

Tässä potkujen saajien valitseminen on ulkoistettu työntekijöille. Ei työntekijän hommiin kuulu vierustoverin kyttääminen ja hänestä juoruaminen.

Ala-arvoista "johtamista" mustiin naisiin tykästyneeltä Tuurin kalpeanaamalta. Onkohan tämäkin henkilöstöjohtamis-idea keksitty kännipäiten?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kuitenkin reiluinta ja tasa-arvoisinta.
Usealla työpaikalla kahvipöydissä marmatetaan, kuinka joku ei tee sitä eikä tätä tai kuinka joku lintsaa töistä. Solidaarisuussyistä näistä harvemmin kielitään työnantajalle.
Nyt työntekijät saavat itse ulkoistaa "kuonan" sen sijaan, että konsultti tekee sen nopalla arpoen. Tällöin on riskinä se, että juuri ne tuottavimmat syrjäytetään ja paska jää.

Pekka Iiskonmaki

Reilu malli. Urakkaporukka päättää ketkä eivät ole tuottavia porukalle.

Esimiehen on vaikea nähdä kaikkia lusmuja suuresta joukosta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset