Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Tuleva pääministeri: Alexander Stubb?

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Stubb pitää tänä aamuna tiedotustilaisuuden. Siinä hän ilmoittaa aikooko hän lähteä kilpaan kokoomuksen puheenjohtajuudesta ja samalla pääministerin mandaatista. Mielipidekyselyjen mukaan Stubb on suosituin ehdokas seuraavaksi kokoomuksen puheenjohtajaksi. Stubin valintaa puoltaisi myös hänen nuhteettomuutensa verrattuna Jan Vapaavuoreen. Tällä on merkitystä kansan mielissä. Alexander Stubb olisi kokoomuksen näköinen puheenjohtaja.

 

Edit: Päivitetty klo. 9:35.

Alexander Stubb ilmoitti hetki sitten asettuvansa ehdolle kokoomuksen puheenjohtajaksi.

Stubb kertoi kolme syytä miksi hän lähtee kisaan mukaan:
- halu vaikuttaa Suomen ja kokoomuksen tulevaisuuteen.
- halu uudistaa Suomea.
- tavoite voittaa eduskuntavaalit vuonna 2015.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Markku Ollikainen

Muiden urheiluharrastustensa lisäksi hän kunnostautunut myös homoliikkeen Pride-marssijana.

Markku Ollikainen

It gets better, suomeksi kaikki muuttuu paremmaksi, on kansainvälisen homoliikkeen menossa olevan kampanjan tunnuslause.

Jokaisella ihmisellä on oikeus elämään, oikeus olla ihminen. Mutta voi kysyä: onko sairaus, vamma tai ongelma oikeus?

Jokaisella ihmisellä on näet myös ongelmia - toisilla isompia toisilla pienempia. Ongelmat kuuluvat elämään. Ongelmat ovat elämän eri alueilla. Henkilökohtaisessa olemuksessakin löytyy ongelmia - fyysisiä, psyykkisiä, seksuaalisia jne ongelmia. Mikään ongelma ei kuitenkaan ole niin suuri, ettei sen kanssa pystyisi elämään, kun asiat oikein ymmärtää. Ongelmainenkin ihminen on ihminen.

Seksuaalisuuden alueen ongelmista on vaikea puhua, koska ne koukkaavat syvältä ihmisen perusolemukseen ja itsetuntoon. On hyvä, että löytyy mahdollisuus puhua ja saada turvallisessa ympäristössä purettua elämän kuormia, olla hyväksytty - ongelmistaan huolimatta. Ongelmien tiedostaminen antaa mahdollisuuden niiden käsittelyyn.

Suomessakin on ajettu arvoja tasaavaa avioliittolakia. Monenlaisista erimitallisista asioista haluttaisiin tehdä tavallista ja sitten normaalia, että yhä usemmasta tuntuisi tasa-arvoiselta, hyväksytyltä.

En kuitenkaan usko, että tällainen lainsäädäntöteitse tehtävä "auttaminen" on se oikea apu puheena olevaan asiaan.
Tarkoitus on varmaan hyvä, mutta lainsäädännöllä tilanne näet vain entistä helpommin jumittuu ongelmien tilaan. Hetkellisen auttamisen innossa tulee tehtyä elämäänsä etsiville ihmisille karhunpalvelus.

Homoseksuaalisuus ei ole elämän suuren peruslinjauksen mukainen tapa elää. Usein heteropuolellakaan ei eletä mahdollista parasta elämää.

Homoseksuaalisuuden, jos muidenkin vastaavien tuntemusten ja ongelmien kanssa voi kääntyä niiden kanssa taistelleiden ja voittaneiden puoleen. On hyvin rohkaisevaa, ettei ole yksin ongelmissaan ja että myös tätä ongelmakenttää pystyy ihan oikeasti käsittelemään.

On paljon fiksumpaa hoitaa ongelmia kokonaistilanteen parantumisen suuntaan kuin peittää ongelmia lainsäädännöllisellä laastarilla.

On tosin paljon kivemmalta kuulostavaa, itsetuntoa kohottavampaa puhua tasa-arvon ajamisesta kuin paranemisesta tai eheytymisestä.
Poliittisestikin se on viisaampaa, myy paremmin, koska lainsäädäntötoimet eivät koske muutenkin kipeään olemukseen.

Antti Jokinen

Stubb olisi parempi Kokoomuksen puheenjohtajaksi. On ihan nykykokoomuslaisen näköinenkin. Vapaavuori on enemmänkin Keskipohjanmaalaisen kepulaisen maatilan isännän näköinen.

Erkki Joonala

Aivan, ulkomuoto se pääministerissä onkin se tärkein ominaisuus.

Mutta henkilökohtaisesti minä olen kuitenkin sen kannalla, että värvätään pääministeriksi joko vuoden 2013 Miss Suomi tai joku perintöprinsessoista. Kyllä he aivan varmasti osaavat tuottaa kuolemattomia lausuntoja kuten:
"Hei me tienataan tällä" - Katainen
”Kuka sanoi, ettei Euroopan Unioni ole seksikäs?” - Stubb
"Tykkään Natosta." - Stubb

Antti Jokinen
Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Totta tämäkin (#3). Lisäksi Stubb hallitsee saksan ja ranskan kielen. Eu pöydissä ei tästä ainakaan haittaa ole.

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Kokoomuksen kannalta ei ole väliä, vaikka Stubb valittaisiin. Ei hänkään vajaan vuoden aikana, mitä vaaleihin on jäljellä, ennätä asioita juurikaan sotkea, mutta pitemmällä aikavälillä kyllä ja silloin se on koko Suomen ongelma. Uskon kuitenkin, että Kokoomuksessa tehdään järkivalinta ja seuraava puheenjohtaja on Vapaavuori.

Demareilla on vähän saman tapainen ongelma sillä erolla, ettei Urpilainen ole väistymässä, vaan Rinne on tulossa hänen paikalleen. Viime aikoina kuitenkin Urpilainen on nostanut kannatustaan ja hyvin todennäköisesti jatkaa tehtävässään.

Taloudessakin on elpymisen merkkejä. Teollisuusinvestoinnit ovat kasvussa. Suomen kannalta olisi parasta, että hallituksessa vaaleihin saakka ja miksei sen jälkeenkin jatkaisi voimakaksikko Vapaavuori-Urpilainen.

Antti Jokinen

"Taloudessakin on elpymisen merkkejä."

Ai jaa. Minusta porukkaa pannaan töistä pihalle kiihtyvään tahtiin.

Anne Lindell

Jos Stubbista pääministeri, niin muutan maasta. Haen turvapaikkaa Ruotsista.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Älä nyt lähde sen takia. Stubb on pääministerinä vajaan vuoden.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Vapaan liikkuvuuden stubbilaisessa Euroopassa sekin on mahdollista : D

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Juuri ennen EU-vaaleja Kreikan talouskin saatiin "plussalle" jattämällä korot huomioimatta. Korkojen kanssa syvällä kriisissä edelleen.

Göbbelsin opit elävät vahvasti Euroopassa. Valhe, emävalhe, eu-totuus

Antti Jokinen
Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Edit: Päivitetty klo. 9:35.

Alexander Stubb ilmoitti hetki sitten asettuvansa ehdolle kokoomuksen puheenjohtajaksi.

Stubb kertoi kolme syytä miksi hän lähtee kisaan mukaan:
- halu vaikuttaa Suomen ja kokoomuksen tulevaisuuteen.
- halu uudistaa Suomea.
- tavoite voittaa eduskuntavaalit vuonna 2015.

Antti Jokinen

Hauskaahan tämä on. Jos Stubbista tulee Kokoomuksen puheenjohtaja varmaan monet Kokoomuksen perinteiset kannattajat häippäsevät. Jonkin verran varmaan kuitenkin kannattajia siirtyy tilalle vihreistä ja sosialisteistä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Toisaalta pääministerinä Stubb olisi Vihreille ja demareille selvästi parempi vaihtoehto kuin Vapaavuori.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Stubb liikkuisi kuin kala vedessä Eu-kokouksissa. Toisaalta, kun olemme EU:ssa eikä eroakaan ole näkyvissä niin tämä voisi olla hyvä asia.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Alex Stubb'illa riittäisi Kokoomuksessa, Suomessa ja Pohjolassa - EU:sta puhumattakaan - työsarkaa ehkä enemmän kuin kiinnostusta:
Lemminkäinen: http://www.talouselama.fi/uutiset/nyt+tuli+maanant...
Fazer: http://www.aamulehti.fi/Talous/1194897524701/artik...
Finnair: http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194897567720/arti...
PN: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128842549666...

Luottamus EU-komissioon:

"A majority of respondents therefore distrust the European Commission in 12 EU countries, namely Greece (75%, -2 percentage points), Cyprus (69%, -4), Spain (65%, -4), Portugal (58%, -1), the United Kingdom (54%, -4), Slovenia (53%, +1), Italy (51%, +6), France (48%, +7, versus 32%, -6), Austria (48%, -2, versus 42%, +3), Croatia (47%, +5, versus 43%, -2), the Czech Republic (46%, unchanged, versus 42%, -2), and Germany (43%, -2, versus 34%, =)."

Isoista maista Espanjan, Iso-Britannian, Italian, Ranskan, ja Saksan väestöjen suurin osuus on menettänyt EU:n eurobarometrin mukaan luottamustaan EU-komissioon. Koko tuon populan väestö - yli 360 miljoonaa - muodostaa yli 70% EU:sta.
Komissio toimii siis ilman eurooppalaisten enemmistön luottamuksen tukea. Lisää tätä Eurooppaa?

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Jos yhden Eu/eurohörhön tilalle tulee toinen samanlainen, muuttuuko mikään?

Muuttuuko velat saataviksi? Saadaanko takaisin EVM:lle lahjoitetut 1,45 miljardia takaisin? Julistetaanko monien kymmenien miljardien tuki ja takausvastuut laittomiksi ja sopimusten vastaisiksi? Liitytäänkö sotahulluun Natoon ilman kansanäänestystä, kuten tehtiin euron osalta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset