Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Viinan juonti työllistää - terveisiä vaan

Viinan juonti se vasta työllistääkin; pelastuslaitos, poliisi, sosiaaliviranomaiset ja terveyden hoito. Kustannukset on laskettu olevan miljardin vuodessa. Välilliset kustannukset huomioiden päästäänkin jo kuuteen miljardiin. Ei passaa lopettaa, jotta ei valtion talous notkahda.

Juodaan viinaa, tullaan viisaammiksi niin...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Miksi poistat itsellesi epämiellyttäviä kommentteja? Onko alkoholismisi edelleen niin kipeä aihe?

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

En ole poistanut yhtään kommenttia. Mistä niin päättelet.

En ole ollut alkoholisti, suurkäyttäjä kylläkin. Tein lopettamispäätöksen vapaaehtoisesti omasta tahdostani, ettei terveys menisi.

Nyt tarkkana Iiskonmäki.

Pekka Iiskonmaki

Minun kokemukseni on, että ihmiset jotka eivät käytä alkoholia heissä on jokin muu ja pahempi vika.

En nyt tarkoita tällä Nahkamäkeä.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #7

Joo, varmaan mieltään sairaita...

Älä viitsi.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Ovelaa,
tuohon sarkasmiisihän esim. virheiden tuulimyllyryhmäkin perustaa, miljardin verotuilla saadaan siitäkin ruudin tuhlaamisesta monta bruttokansantuotetuntia, hankalaksi asian tekee se, että he ovat tosissaan.

Kansantalouden kannalta sellainen ei ole erityisen järkevää.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Viina on viisasten juoma, lopetan hieman ennen kuin olen imbesilli, pieni riski siinä että livahdan huomaamattani sen "ikkunan" ohitse.
Eipä silti, en myöskään haluisi vanhusosastolla kuset vaipoissa maatessani edes muistaa eilistä päivää.

Niksipirkka: Tehokkaimmin voit ehkäistä dementian oireita muuttamalla kerrostaloon mahdollisimman korkealle ja asentamalla käyntioven ulkoseinään (fil.doc. faija).

Jouni Nordman

Alkoholi pelkoiset ovat samassa asteessa, kuin on lapsi säggyn alus mörköjen kanssa. Sillä malli jossa alkoholi asioiden tuominen fakta tasolle on mahdotonta, toisaalta hyvin kanssa osoitta mörkö brobakanda valistus työn tuovan siihen uskovia. Sillä jos kevennämme alkoholin kontroloimista normaaliin Eurooppalaiseen tasoon, pääsisimme eroon isosta joukosta pälliateleviä virkamiehiä.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Työllistäisi vielä paremmin, jos ravintoloiden hintataso saataisiin laskettua verotusta keventämällä. Vapaampi viinien ja miksei väkevämpienkin kauppasaatavuus. Nythän se on Alkon ja kahden suuren kauppaketjun hallussa. Pitää vielä miettiä mikä jakelumuoto olisi järkevin työllisyyden kannalta. Tuo em. olisi kyllä purettava.

Yleinen hintataso sellaiseksi, ettei maahantuonti lahden takaa enää kannata. Kelloaika rajoitukset eivät ole tätä päivää ja onhan noita.

Järjestelmä on pakko purkaa vapaampaan ja kuluttaja ystävällisempään suuntaan. Peruskysymys on lisääntysivätkö haitat silloin olennaisesti nykyisestä. Korostan olennaisesti. Jos eivät kuten olettaa saattaa niin miksi helkkarissa pitää väkisin pitää syteemiä yllä. 30 000 uutta työpaikkaa kontra tämänhetkiset kulut. Ainakin minun kirjanpito ymmärryksen mukaan se olisi taseessa ja tuloksessa rivillä tilikauden voitto.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Sinne mennään,mistä halavalla saa. Koskenkorvaa koitetaan pullottaa,mutta väki hakee Virun valgiaa. Tarttis teherä jotaki. Kansa on aina hommannu viinaa vaikka kivensilimästä. Tässä suhteessa verotusta kannattais keventää,että "kossu" taas maistuis. Sehän ei ole pelkkä viinaralli joka vie rahat Viroon.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

kansallismielinen tuo virostakin kossua,
sentään altia saa omansa.

ihmiset ovat turtuneet sille dilemmalle,
että ostaako kotimaista vai ulkolaista koska kaupan hyllyt notkuvat lähinnä ulkolaista.

Ite lähes vauhkoonnuin kun löysin paikallisesta varaosaputkasta suomalaista ikkunanpesuvaahtoa.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Vain harva jaksaa enää taistella se Suomalaisuuden puolesta. Joka saatanan sorttia pitää olla hyllyillä. Pahaahan se kossu on,mutta niinhän sen pitää ollakin. Pannoo häntä salamiakkia sekkaan,jos tarvii.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset