Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Pormestari vai kaupunginjohtaja?

Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson jää eläkkeelle ensi vuonna. Valtuustoryhmät ovat saaneet vastattavakseen kysymyksiä, jotka koskevat johtamismallia tämän jälkeen. Vastakkain ovat pormestarimalli ja nykyinen käytäntö eli kaupunginjohtajat.

Kantaa on jo otettu puoleen ja toiseen, mutta päätöksen puolueen kannasta tekee kuitenkin puolueen valtuustoryhmän kokous.

Merkittävää pormestarimallissa on se, että pormestaruus on luottamustoimi. Pormestarin valitsisi valtuusryhmät keskuudestaan tai sitten näistä ehdokkaista järjestettäisiin kansanäänestys.

Itse en ole vielä lopullista kantaani määritellyt, mutta minusta pormestarin valinta alkaisi muistuttamaan missikilpailuja. Valituksi tulisi poliittisesti sopivin eikä asiansa osaava ammattihenkilö. Kannatan kuitenkin tehtävän määräaikaisuutta tuli sitten valittua pormestari tai kaupunginjohtaja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Hyvin joutaa eläkkeelle, huonompaa ei helpolla löydy tilalle.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Älkää missään tapauksessa päästäkö häntä halvalla eläkkeelle. Muhkeat kultaiset kädenpuristukset päälle. Sehän teillä on siellä tapana.

Älkääkä missään tapauksessa valitko nuorta, uutta johtajaa kaupungillenne. Valitkaa vanha ja pian eläkkeellejäävä, että taas saatte palkita muhkealla kultaisella kädenpuristuksella.

Tehkää kaikki väärin, niinkuin se siltä on näyttänyt Jyväskylän toiminta jo pitkään.

Niin, ja muistakaa potkia työntekijöitänne ulos työpaikoiltaan ja yksityistäkää.
Miksi Ryynikylästä" on tullut hiipuva kaupunki. Ei kehitystä omin voimin millään sektorilla.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Tämmönen on tarkotus mutta saattaahan se olla että nuo pirun perussuomalaiset pistää vastaan ja saadaan joku joka ajattelee
myös kaupunkilaisten parasta eikä vaan omaansa. Mutta jos voimasuhteet valtuustossa ja muissa päättävissä elimissä ei muutu niin kyllä se pian saadaan ruotuun parempikin kaupunginjohtaja niin ettei siinä lopullista virhettä tapahdu vaikka valitaan siihen virkaan kuka tahansa , ja niinhän me tehäänkin.
PS. Oisko ollu sitä hevosenleikkiä ?

Toimituksen poiminnat