Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Ensimmäinen kiinalaisauto Suomen markkinoille?

Ensimmäistä kiinalaisautoa odotetaan saapuvaksi Suomen markkinoille. Kyseessä olisi Qoros 3 Sedan. Taustalla on israelilais-kiinalainen yhteisyritys.

Qoroksessa on 1,6 litrainen moottori ja siitä saadaan tehoja 93kW. Vaihtoehtona olisi myös turbomoottori ja 115kW. Kulutuslukemien luvataan olevan 6,0 l/100km.

 

Hinnan on arveltu olevan alkaen 13000 eurosta aina 20000 euroon asti. Eurooppalaisessa törmäystestissä Qoros sai viisi tähteä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomen kansaa halveksivasta härskistä autoverotuksesta johtuen toinen vaihtoehto olisi EU -alueelta tuotava saattohoitoauto luontoa saastuttamaan.

Pekka Heliste

Miksiköhän nuo amerikkalaiset ajavat vielä vanhemmilla autoilla ?

Pekka Iiskonmaki

Eikö olisi Pekka luonnollisempaa verrata autojen ikää ja kuntoa entiseen emämaahan?
Tarkoitan Ruotsia, enkä Venäjää.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #8

USA on auton ja autoilun syntymaa.

Liikennekäytössä olevien henkilöautojen keski-ikä oli vuoden 2012 lopussa 10,9 vuotta. Jos museokäyttöön rekisteröidyt henkilöautot ottaa laskuista pois, niin keski-ikä laskee 10,6 vuoteen.

Ruotsissa vastaava luku eli liikennekäytössä olevien ,on 9,8 vuotta

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Amerikkalaiset haluavat ajaa amerikkalaisilla autoilla ja siitä on jo jonkin aikaa kun amerikkalaiset tekivät hyviä autoja. Fiksuina amerikkalaiset haluavat ostaa auton jossa on vähemmän laatuongelmia kuin nykymalleissa :P

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #10

USA:n myydyimpiä henkilöautoja ovat toyotat ja hondat, koska ne kuluttavat vähän

Eniten myyty auto on ollut taas Fordin F sarjan avolava

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Jo on aikakin.
Minä ostan ehdottomati ensimmäisestä erästä kiinalaisen auton. Hienoa!

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Hinnat ovat Slovakian hintoja. Huippumalli Elegance 1.6T AT 115 kilowattisella turbolla ja kuusiportaisella kaksoiskytkinvaihteistolla maksaa Slovakiassa 20 950 euroa. On Se Suomessa kalliimpi. Siihen saa bi-xenonit. Varapyörästä ei ole tietoa.

Pekka Iiskonmaki

Voihan Suomea verrata toki Slovakiaan, mutta paremman tuloksen saa vertaamalla Albaniaan.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Qoros 3 on myynnissä Slovakiassa, mistä merkki aloitti toimintansa Euroopan markkinoilla syyskuussa.

”The first variant available Slovakia is the top-of-the-range ‘Elegance’ variant, powered by a Euro 5-compliant 115 kW (156 PS) turbocharged 1.6-litre gasoline engine, priced from 20,960 Euros including local taxes.The Qoros 3 Sedan will be priced well below EUR 20.000 when it is fully introduced in Europe.”
”QOROS BEGINS EUROPEAN DISTRIBUTION IN SLOVAKIA”
http://www.qorosauto.com/en/newscenter/news/article15

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Kyllä tämä yli 20 000€ vähimmäishintaan saadaan Suomessa.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

qorosblogin mukaan Qoros 3:n tietojärjestelmän avulla voi tilata huoltoaikoja, ja se hälyttää automaattisesti onnettomuuden sattuessa sekä tukee käyttöön perustuvia vakuutuspalveluita. Integroidut verkkoyhteydet tarjoavat pilvipalveluiden kautta autoilijoille mahdollisuuden jakaa toisilleen ajokokemuksiaan, kiinnostuksen kohteitaan, vinkkejä sekä valokuvia sosiaalisen median välityksellä.

“Selected versions of the system allows drivers to book dealer service appointments, features an automatic emergency services alert in the event of an accident, and supports usage-based car insurance services. The state-of-the-art navigation system includes best-in-class traffic information and an advanced points-of-interest search. Integrated networking – enabled through ‘Cloud’ connectivity – enables drivers to share their driving experiences, points-of-interest, favourite trips and photos via social media channels.” (qorosblog, http://qorosblog.com/?p=87)

Nämähän ovat juuri niitä samoja “hyötyjä”, esim. mahdollisuus tilata huoltoaikoja, joilla on yritetty markkinoida verotukseen käytettäviä satelliittipaikannuslaitteita. Jos järjestelmä tukee ”käyttöön perustuvia vakuutuspalveluita”, silloin se ilmeisesti tallentaa auton liikkeet jonnekin auton ulkopuolelle. Satelliittipaikannukseen perustuvaa tiemaksua koskevassa kriittisessä keskustelussa tällaista tallentamista on pidetty huonona asiana. Esim. blokisti Nahkamäki on vastustanut koko tiemaksua.

Sivuston mukaan Qoroksen älykäs ja voimakas tietekniikka on suunniteltu nuoria, päämäärätietoisia, koko ajan verkkoyhteydessä olevia Qoros asiakkaita ajatellen:

”The intelligent and powerful package was created specifically with the young, aspirational, ‘always-connected’ target Qoros customer firmly in mind.” (qorosblog)

qorosblogissa on kommentointimahdollisuus ilman naamakuvaa – ”Hinterlasse eine Antwort“ -, mutta yhtään kommenttia ei ole julkaistu ja oma odottaa moderointia, Your comment is awaiting moderation, 12. November 2013 at 08:00”.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset