Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Seksiä talkootyöstä maksuksi - miten verottaja suhtautuu?

Iisalmelainen apulaisverosihteeri sai internet-palautejärjestelmän kautta eriskummallisen kysymyksen vastattavakseen. Siinä mies kysyi verohallinnon suhtautumisesta seksiin maksuvälineenä talkootyössä.

Kysymyksessä mies kertoi auttaneensa tuttua opiskelijanaista tietokoneen käyttöjärjestelmän asentamisessa, pistorasian korjaamisessa ja viemäreiden hajulukkojen puhdistamisessa.

Talkooapulainen ja nainen päätyivät avunannon jälkeen petipuuhiin, mistä miehelle jäi hänen kertomuksensa mukaan huono omatunto, koska nainen oli sanonut, että apu on sillä kuitattu.

"Onko tällainen verotettavaa tuloa ja jos on, miten tämä muunnetaan euroiksi? Haluan periaatteen vuoksi toimia tässä laillisesti. Jos hän olisi antanut käteeni viisikymppisen, niin se olisi helppoa vain lisätä veroilmoitukseen kohtaan "muut ansiotulot", mies kirjoittaa.

Apulaisverosihteeri sovelsi tilanteeseen ohjetta vaihtotyöstä. Vaihtotyö perustuu kahdenkeskiseen sopimukseen, jonka perusteella toinen osapuoli tekee työtä toiselle sillä ehdolla, että tämä puolestaan tekee hänelle työtä.

- Verohallinto on aivan äskettäin päivittänyt nettisivuille ohjeet vaihtotyöstä, joten minun piti itsekin vähän opiskella asiaa.

Lopulta apulaisverosihteeri laati seuraavanlaisen vastauksen:

"Hei, kiitos Verohallintoon lähettämästäsi palautteesta! Tekemäsi työ tuttavallesi on arvoltaan vähäinen työsuoritus sekä satunnaista vaihtamista ns. naapuriapuna. "


Ei verottaja mennyt vipuun ja eikä alkanut määrittelemään aktille hintaa.


Tässä juttu Savon Sanomista:
http://www.savonsanomat.fi/savo/seksiin-ryhtynyt-talkoolainen-tunnusti-v...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Jarmo, sinullekin sietää antaa vähän sapisiskaa, ettet oikaise ko, kyselijän käsitesekannusta.
Talkootyö tarkoittaa nimenomaan vastiketonta työtä jota suoritetaan joukolla. Kiitoksena, ei siis maksuna, talkooväelle on tapana tarjota sapuskat.
Vuoroin voidaan vieraissa käydä naapuria auttamassa, mutta ei välttämättä aina. Talkoot voidaan järjestää myös apua tarvitsevan selviytymistä tukemaan, ilman odotuksia vastavuoroisuudesta.

Jonas Hellgren

"Kiitoksena, ei siis maksuna, talkooväelle on tapana tarjota sapuskat."

Talkootahan se. Kaveri sai piparia.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Verottaja vetosi työn vähäiseen arvoon, mutta jos nuo jatkavat tuota meininkiä säännöllisesti, niin sitten verottaja joutunee ottamaan asiaan uudestaan kantaa.

Jaska Ojansuu

Ja jatkossa rikospoliisi, kun seksin ostaminen kriminalisoidaan kokonaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Naisystäväni kanssa meillä on ihan säännöllisesti tämä luonnossa tapahtuva maksukäytäntö voimassa. Usein myös hänen muulle perheelleen tai kavereillen tehdyt talkoopalvelukset kuitataan ihan samalla tavalla ja samasta kassasta. Ilmeisesti jotain veronkiertosyytettä joutuu odottamaan.

Jonas Hellgren

Kunnon vihreä Hautalan esimerkkiä seuraten. Harmaata työtä ja jätetään verot maksamatta.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Jumalauta mikä mies on ollut asialla, kun ei ole ymmärtänyt maksun todellista arvoa. Noin hyvästä maksutavasta tekisin hikipäissäni ylitöitä ja laajentaisin omaa osaamistani ja palvelutarjontaani laajemmalle ystävä- ja naapuripiiriini. Ja pitäisin verottajalle turpani kiinni.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kohta tämmöinen kirje verottajalle.

"Olin entisen vaimoni kanssa naimisissa 20 vuotta. Tänä aikana maksoin hänelle seksistä noin 2000 € kuukaudessa. Minun palkkani oli 4 700 €/kk ja vaimoni palkka oli 1 900 €/kk. Kun tarkastelen meonjani, niin tulin johtopäätökseen, että olen maksanut noin 2 000 € ex-vaimolleni hänen minulle tarjoamistaan seksipalveluista kuukaudessa.

Omaatuntoani painaa, ja nyt haluaisin tehdä verottajan kanssa selväksi nämä maksut, joista en ole tehnyt mitään ilmoitusta verottajalle. Myöskään ex-vaimoni ei tehnyt asionomaista ilmoistusta seksistä saamistaan tuloista. Nyt kuitenkin teen, ja pyydän, että verottaja perii ex-vaimoltani, (joka lähti sitten parempien tienestien perään yhden parempituloisen miehen kanssa) asianomaiset verto hänelle maksamistani rahasummista. Ohessa liitteenä palkkakuittini ja tiliotteeni näilät vuosilta, jolloin olimme naimsissa".

Jaska Ojansuu

Ihan hyvä, mutta verorästit vanhenevat kuudessa vuodessa. Eli olet velvollinen selvittämään vain 2007 ja sen jälkeiset tulosi ja menosi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset