Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Syyria, Venäjä ja Iran

Venäjä ja Iran ylläpitävät al-Assadin tyranniaa Syyriassa ja tukevat terroristijärjestö Hizbollahia Libanonissa. Venäjän intresseissä on saada laivastotukikohta Välimerellä.

Syyriaa hallitsee on shiijoen alaviitit. Iranissa on shiia enemmistö.

Venäläiset ovat ruopanneet Tartusinin satamaa täysin varustetuksi laivastotukikohdaksi, mahdollisesti huoltaakseen Mustan Meren laivastoaan, kun ne uudelleen sijoitetaan Ukrainasta Sevastopolin satamasta. On suunniteltu rakentaa pysyvä tukikohta laivastolle, jota johtaa  RFS Moskva-ohjusristeilijä ja RFS Azov-maihinnousulaiva,

Maasta-maahan-laukaistavat venäläiset SHEHAB-3 ohjuspatterit ovat sijoitetut korkeille Jabal Ash Shanin harjanteille Syyriassa.

Lisäksi Venäjä on huoltanut Syyrian MI-25 taisteluhelikoptereita, tuonut alueelle keskipitkän kantaman BUK-M2 ilmatorjuntajärjestelmän ja varustanut syyrialaiset Jahont P-800 rannikontorjunta ohjuksilla

Venäjä on auttanut Iranin ydinohjelmaa sen alusta saakka. Sadat venäläiset tiedemiehet perheineen elävät kaikkialla noiden noin kahdenkymmenen hajallaan olevan ydinasioihin liittyvän laitoksen ympärillä. Venäläiset 'Spetznaz sotilaat' (erikoisjoukot) vartioivat kaikkia avain ydinlaitoksia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän SamiVarsell kuva
Sami Varsell

Mikäs niissä kristittyjen vainoajissa niin paljon "pikkuserkkua" viehättää, että heidät ehdoin tahdoin pitäisi saada valtaan Syyriassa?

Syyrian laillinen hallitus on epäilemättä syyllistynyt lukuisiin ihmisoikeusrikoksiin, mutta silti kapinallisten tarjoama vaihtoehto olisi kauhistuttavampi sharia-lakeineen.

Maailmaan ei tarvita enään yhtään uskonnollista valtiota lisää.

Ettei vain olisi niin, että russofobia on sokaissut Nahkamäen? Hänellä on silmät, mutta hän ei näe. Hänellä on korvat, mutta hän ei kuule.

Seppo Paasikallio

Ilman Saudi-Arabian, UKn ja USAn aktiivista rahoitusta ja heidän palkkaamiaan kapinallisia muista maista tuskin olisi enää mitään sisällissotaa Syyriassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset