Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Perussuomalaiset äänestävät uutta avioliittolakia vastaan

 

Timo Soini on ohjeistanut perussuomalaisia kansanedustajia äänestämään vaaliohjelman mukaisesti MTV3:lle antamassaan lausunnossa. Puolueen vaaliohjelmassa perussuomalaiset ilmoittivat, että he eivät hyväksy uutta ehdotettua avioliittolakia. Kansalaisaloitteen odotetaan tulevan eduskunnan käsittelyyn.

Eduskunnassa 124 kansanedustajaa jätti aloitteen allekirjoittamatta.

Odotan nytkin tehtävän viisaan päätöksen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

"Mies eroitkoon isästä ja äidistä ja liittyköön vaimoonsa ja he tulevat yhdeksi lihaksi." Maallinen eduskunta ei pidä tulla määrittelemään pappien tehtävää. Maallinen ja hengellinen regimentti luterilaisuudessa on eroitettu toisistaan.

Pekka Heliste

Suomessa sotketaan yhä uskonto ja hallinto.

Ranska on katolinen maa mutta hyväksyi vapaamielisen avioliittolain.

Tämä johtuu siitä, että Ranskassa avioliitto ei ole uskonnollinen vaan maallinen sopimus.
Avioliitto on sopimus , jossa säädellään omaisuuden hallintaa ja jakoa samoin kuin lasten huoltajuutta. Seksiin tai uskontoon siinä ei oteta kantaa.

Avioliitto on vain sopimuksen vahvistus ja sen tekee tuomari, ei pappi

Kirkko voi sitten siunata parin, mutta sillä ei ole mitään tekemistä avioliiton kanssa.

Näin sen pitäisi olla Suomessakin

Lauri Korhonen

Mitenkä se Suomessa kirkon oikeus kantaa veroja menikään.

Suomessa valtio ja kirkko ovat sekä tehneet sopimuksen että elävät kuin aviopari. Hyvää pataa ja kolehtia keräten.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen Vastaus kommenttiin #11

Kirkon tehtävä on hengellinen, mutta sille on annettu myös maallisia velvotteita.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Valtionkirkko loppui 1800-luvulla. Meillä on kansankirkko.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #12

Höpö höpö,meillä on todellakin valtiokirkko.

Kansankirkko on termi,jotakäytetään vain tämän tosiasian piilotteluun.

Kun kirkolla on oikeus tehdä hallinnolle kuuluvia tehtäviä niin kyseessä on viranomainen eli kysessä on valtiokirkko. Valtiota ei ole erotettu kirkosta kuten muissa länsimaissa

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Suomessa suvaitsevaisuus on valikoivaa. Käsittääkseni abortista elämän- suojelijalääkärit eivät saa Suomessa ja Ruotsissa omantunnonvapautusta, vaikka näin on muissa Euroopan maissa. Jos sopimus pysyisikin pelkästään tuomarin asiana, eikä tulisi kirkkoon. Ne papit, joiden omatunto on sidottu Jumalan tahtoon ja ilmoitukseen, eivät voi Jumalan sanaan mitään lisätä ja pois ottaa.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

No jos ei mene läpi, asiaan palataan vuonna 2015 ja siitä eteen päin niin kauan, kuin tarvitaan. Homot agendalla vaikka 50 vuotta, millään muulla ei liene väliä?

Pekka Heliste

Soini söi taas sanansa ja vaalilupauksensa eli persuilla onkin kuin onkin ryhmäkuri

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Höpö höpö. Soini korostaa puolueen vaalilupauksessa pitäytymistä.

Pekka Heliste

Ja se edellyttää silloin ryhmäkuria

Janne Hilden

"Vielä vuonna 2008 Soini kirjoittaa blogissaan, ettei perussuomalaisilla ole ryhmäkuria.

– Perussuomalaisessa eduskuntaryhmässä ei ole ryhmäkuria. Perussuomalaisten valtuustoryhmissä ei ole ryhmäkuria, Soini kirjoittaa.

Kysymykseen siitä, saako jokainen ryhmän jäsen toimia miten haluaa, Soini vastaa seuraavasti:

– Periaatteessa kyllä, kunhan ryhmäkokouksessa etukäteen kertoo asiaa käsiteltäessä, että on eri mieltä ja toimii sen mukaan.

Viiden vuoden takaisessa blogikirjoituksessaan Soini tuntuu pitävän ryhmäkuria jopa itsekurin vastakohtana.

– Ryhmäkurikielto ei merkitse anarkiaa. Se vaatii itsekuria... Luotan siihen, että perussuomalainen päättäjä tietää mitä tahtoo ja vastaa siitä. Joskus on oltava vastakarvaan jopa omassa porukassa, Soini arveli vielä vuonna 2008."

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #6
Janne Hilden Vastaus kommenttiin #7
Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #6

Soini vaatii ryhmäkuria, mutta silti saa äänestää mielensä mukaan. Tässä on iso ero, kun verrataan muita puolueita. Esim. Vasemmistoliitto erotti eri mielipidettään äänestäneet ryhmästä, mutta Perussuomalaisissa näin ei toimita. Perussuomalaisissa hyväksytään myös eriävä mielipide!

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #9

Eli jos kuuluisin Perussuomalaisiin ja olisin kansanedustaja ja äänestäisin sukupuolineutraalin avioliiton puolesta, niin minua ei potkittaisi pois puolueesta? Vai???

Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #13

Ei suinkaan, korkeintaan päähän :)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #9

Onhan PS erottanut kansanedustajia eduskuntaryhmästään!!

Markku Toivonen

Ryhmäkurin käyttöönoton ennustamiseen ei todellakaan tarvittu profeetallisia taipumuksia, mutta joka kerran, kun ryhmäkuriin alistamisesta on ennustettu, väitteet on kuitattu naurettavina. Perussuomalaisilla on mielipiteenvapaus, mutta kansanedustajilla ei ole vapautta toimia mielipiteensä mukaisesti.

Soini ummistaa silmänsä tässä asiassa puolueen kannattajien enemmistöltä. Äänekkäämpi vähemmistö vastustaa lakia ja toki Soini kuuntelee mieluummin kansalaisia, jotka ajattelevat kuin hän. Näin menettelemällä Soini maalaa itsensä ja puolueensa nurkkaan.

Sebastian Tynkkysellä on puolueessanne vielä paljon tekemistä.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Tietysti Soini kuuntelee niitä, jotka ovat hänen kanssaan samaa mieltä, eikä Soini hyväksy muuttaa näkemystään kuten ei moni muukaan, ennen kuin he kohtaavat asian silmästä silmään, joka oman lapsen kautta tai sitten sukulaislapsen kautta.
Hyvin usein käytös muuttuu silloin, kun asian kanssa joutuu tekemisiin enemmän reaalimaailmassa kuin miettimään asiaa omassa pienessä ajatusmaailmassaan.

Henk. Koht. voin sanoa, että oma ulostuleminen oli oikeasti järkytys konservatiiviselle ja KD:ta ja Persuja äänestävälle suvulleni, mutta asenteet ovat muuttuneet kun ovat huomanneet, etten ole sen pahempi kuin olin aikaisemminkaan.
Niin loppui haukkuminen ja mustamaalaaminen, kun ihmiset tajusivat, että aina kun he viitsivät puhua homot = pedofiilit, niin he rinnastavat myös minut sellaiseksi. Kokemus kasvattaa ja Soinikin todennäköisesti kasvaisi jos hänen oma lapsensa sattuisi kuulumaan vähemmistöön.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Esimerkkisi kuvaa sitä, miten tärkeää vähemmisöjen on olla avoimesti esillä. Kun fiktiosta tulee faktaa ja ihminen huomaa olevansa tekemisissä homon tai transihmisen kanssa, se väkisin muokkaa mielipidettä.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

45 minuuttia ohjelmassa Oinonen sanoo kysyttäessä, että muuttuisiko hänen kantansa tähän asiaan jos hän itse kuuluisi vähemmistöön?
Oinonen vastasi: Kyllähän sitten varmasti olisi asian kannalla.

Minkälaisen johtopäätöksen te muodostatte tästä kannasta?

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Tossun allako siellä ollaan?

Miten voidaan enää hyväksyä se, että Soini päästetään ihmisten makuukammareihin?

Poliitikot hoitakoon taloutta ja yhteiskunnan hyvinvointia, mutta aikuisten ihmisten rakkaussuhteet jätettäköön heidän keskeisekseen asiaksi ja luotakoon siihen myös lainsäädännöllä mahdollisuus.

On täysin vastuutonta kalastella ääniä ihmisten seksuaalisen suuntautumisen kieltämisellä – ei teitä edustajia sinne sillä perustella ole valittu.

Vai onko niin, että kansanedustajien määrää voitaisiin supistaa yhteen edustajaan/puolue?

Kirjoitin blogissani aiemmin laajasti tasa-arvoisen avioliittolain myönteisistä vaikutuksista ja nykyisen käytännön huonoista vaikutuksista. Yrittäkää nyt prk ymmärtää, että on kyse ihmisten ja perheiden hyvinvoinnista, jossa ketään ”ydinperheen” jäsentä ei saa sulkea kodin ulkopuolelle!

Lukekaa vielä tämä blogini ja ajatuksella ja ilman omaa kiihkoa: Blogini käsitelee 19-vuotiasta nuorukaista ja nyt todella rukoilen, että se ei ole hän, joka on nyt otsikoissa. "19-vuotiaan ruumis löytyi ojasta Poliisi epäilee murhaa"

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/148904-h...

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Joskus tulee vahingossa luvattua ristiriitaisia asioita, etenkin politiikassa, ja Soini on joutunut nyt tekemään selväksi, kumpaa linjaa vedetään.

Toki näin jälkikäteen tuota ryhmäkurin puuttumisen mainostamista on pidettävä munauksena, erityisesti, kun Perussuomalaiset ovat jättäytyneet oppositioon strategisista syistä ja yksiselitteiset ja johdonmukaiset linjaukset koko ryhmältä ovat monessa muussakin asiassa välttämättömiä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, kuinka kaukana tulevaisuudessa mahtaa olla päivä, jolloin arkkipiispa vihkii pyhään avioliittoon kaksi perussuomalaista samaa sukupuolta olevaa piispaa ?

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Kimmo Tiilikainen liittyi Keskustasta lain kannattajien joukkoon. Enää 123...

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Milloin maailman historiassa tulisi sellainen päivä, jolloin ketään ei missään päin maailmaa syrjittäisi tai sorsittaisi oman syntyperänsä, uskontonsa, seksuaalisuutensa, ihonvärinsä, kansalaisuutensa, etnisyyden perusteella?
Yllä oleva taitaa olla vahvasti toiveajattelua, sillä ihminen on taipuvainen vallan haluun ja siellä pysymiseen, ja mikäs sen parempaa kuin pysyä siellä pienellä kukkulallaan ja katsella huononpiosaisia lasitornistaan.
Miksi jakaa muille somaja oikeuksia, kun itse ei kuulu niitä vaativaan ryhmään - kun itsellä on hyvä olla, ei tarvitse välittää muista!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset