Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Demarit kiusaa vammaisia ja vanhuksiaJyväskylä aikoo säästää omaishoidon tuesta 520 000 euroa. Nyt noin 130 omaishoitajaa uhkaa jäädä ilman tukea, Perusturvalautakunta teki päätöksen viime joulukuussa ja lautakunnan puheenjohtajana oli Riitta Mäkinen (sdp).

Säästöt kohdistuvat kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin ihmisiin. Eikö demareita yhtään hävetä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Eikö net tajua, että omaishoito on pelkkää säästöä julkiselle sektorille. Ei net tajua, ei virkamiehet ei päättäjät ja omaishoitajat on niitä tämän ajan inhimillisiä, monipuolisimpia, rohkeita ritareita ja jos mitä tekijöitä ja ussein itte niin raihnasia. Voih tätä moraalitonta systeemiä, ammatti-ihmisillä on järki jäässä ja syän pois käytöstä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kyllä ne tajua sen, että kaikkein heikommassa asemassa olevilta on helppo ottaa.

Marko Kervinen

Pitää saada asuntoja ja rahaa maahanmuuttajille.

Ei vanhuksilla ja vammaisilla ole käyttöä Jyväskylän päättäjille.

Vaan saada sijoituksia maahanmuuton muodossa.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Kulttuuri-marxistit ovat parempia lobbareita, kuin kristillisdemokraatit.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Markko Kervinen,

oletko kateellinen maahanmuuttajille?

Käyttäjän ReijoKamula kuva
Reijo Kamula

Vaimoni omaishoitajana tunnen tilanteen liiankin omakohtaisesti. Tosin ei Muhoksen kunta ole koskaan edes maksanut omaishoidon tukea.Kela pienimmän hoitotuen maksaa vaimon eläkkeeseen. Hävettävää toimintaa joka tapauksessa. Tästä karsia.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Itse olin 4 vuotta omaishoitajana enkä saanut omaishoitotukea, koska en tiennyt sen olemassaolosta ja yksikään sos.työntekijä ei kertonut minulle.

Muistaakseni läheisistään huolta pitäviä Suomessa on noin 300 000 ja omaishoitotukea saa (v.2011) alle 40 000! Monet iäkkäät ihmiset eivät periaatteessa osaa ajatellakaan, että pyytäisivät rahaa siitä, että hoitavat samanikäistä sairastavaa puolisoaan.

Siinä jo omaishoitajat säästävät miljardin.

Käyttäjän ReijoKamula kuva
Reijo Kamula

Päättäjät kyllä tietävät tämän, että lähimmäisenrakkaudesta suurin osa tätä työtä tekee ja tekevät sitä ilman palkkaakin.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Tarkennuksena vain että tarkoittanet ettei Muhos ole teille mitään omaishoidontukea maksanut, mikä taas tarkoittaa että kriteerit eivät täyty.
Onhan olemassa tosin toinenkin syy

Jouni Nordman

Tässä on syy miksi ei demarit saa koskaan ääntä multa, eli sellasille ei voi antaa, jotka eivät tajua, että on parenpi tehdä yhteityötä, kun olla itsekäs. Tästä demarien hölmöilystä on toine esimerkki lastensuojelun puolelta, jossa kunnata eivät edes harkitse läheislille lasten antamista, vaan kannattavat laitos malleja.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Nahkamäki kertoo samalla mitä Jyväskylän persut ovat tehneet vanhusten hyväksi.

En tarkoita, mitä persut ovat puhuneet vanhusten asioista. Tarkoitan, mitä TE OLETTE TEHNEET vanhusten hyväksi.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Olisiko jotain linkkiä ja tietoa, ketkä äänestivät puolesta ja vastaan?

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Jep näyttääpä kyseinen asia olleen esityslistalla tänäkin vuonna 7.2 joten onkin aiheellista kysyä miten tuo asia päätettiin sillä onhan nykyisen perusturvalautakunnan pj Mauno Vanhala, PS.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Nahkamäki taaskaan ei kyennyt todistamaan provosoivaa väitettään.

Blogista paistaa vain viha maltillista vasemmistoa kohtaan, väärällä väitteellä.

Erittäin epäreilua poliittista keskustelua.

No, kun näkee mistä puolueesta tulee, ei ihmetystä herätä.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

On käynyt aivan ilmiselväksi että milloin tahansa maalaisjärkevät suomalaiset koettavat hädissään viestiä valtionjohodolle, että älkäää enää herranjumala kyörätkö tänne lisää autettavia kun omatkin heikompamme uivat suurinpiirtein omaissa eritteissään, niin saa heti paikalla rasistin, hirveän ja pahan rasistin leiman.

Keskustelu loppuu siihen , case closed.

Tällainen tulos on liberaalipolitiikalla ja jatkuvalla nöyristelyllä muita valtiomahteja kohtaan että he jatkossakin tekisivät yhteistyötä kanssamme.

Miten koulukiusattu tämä koko kansa on että sen kollektiivinen itsetunto on niin alhalinen ettei omia uskalleta puolustaa?

Summasummarum. Suomessa ei voi puhua oman maan kansalaisten heikompien olojen huonoudesta ja maahanmuutosta samassa kontekstissa.

Ken edes yrittää saa ikuisen totalitäristin ja fasistin ja rasistin leiman sekä ankaran henkisen muilutuksen ja kyydityksen koko suomen EU.lle ja pankeille myyneiden libertäärien mielistelijöiltä.

Olet huono ihminen, pakolaisista ei saa puhua, ollenkaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Leena Lähdesmäki :

"On käynyt aivan ilmiselväksi että milloin tahansa maalaisjärkevät suomalaiset koettavat hädissään viestiä valtionjohodolle, että älkäää enää herranjumala kyörätkö tänne lisää autettavia kun omatkin heikompamme uivat suurinpiirtein omaissa eritteissään, niin saa heti paikalla rasistin, hirveän ja pahan rasistin leiman...Miten koulukiusattu tämä koko kansa on että sen kollektiivinen itsetunto on niin alhalinen ettei omia uskalleta puolustaa?...Summasummarum. Suomessa ei voi puhua oman maan kansalaisten heikompien olojen huonoudesta ja maahanmuutosta samassa kontekstissa.",

-Miten omaishoitotuki liittyykään maahanmuuttajiin? Sinäkin olet näköjään kateellinen maahaanmuuttajille ja mielestäsi he ovat kaikki autettavia ja syövät omaishoitajille tarkoitetut rahat.

Maahanmuuttajat eivät estä sinua pitämään huolta "oman maan kansalaisista". Etkö ole tietoinen siitä, että maahanmuuttajakin voi olla "Sinun maan" kansalainen!

Olet tosi huolehtivainen Suomen kansalainen.Kommenttisi viittaakin ainakin syrjintään jos ei rasismiin. Etkö ole itse kokenut syrjintää? Minä olen kyllä ja se "maistuu" tosi epämiellyttävältä.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

No niin, minähän sanoin.

nyt olen siis rasisti(kin) ?

lisäys: en tosiaan olen kateellinen maahanmuuttajille.Ja kuka hullu haluaa vieraasta kulttuurista suomeen kaikkien haukuttavaksi??

Mutta olen sitä mieltä että jos ja kun me tänne kaikki maailman kärsivät kyörätään ja annetaan kansalaisuus niin sitten heidät on kertakaikkiaan hyväksyttävä tasa-arvoisiksi kansalsiksi samoine oikeuksineen.

maahanmuuttaja kohtaa tuhansia ongelmia jotka vaativat välitöntä huomiota. On kielimuuria, kulttuuriin sopeutumista, sodan traumaa, työttömyyttä jen.

Suomen omien lakien mukaan nämä pyyteet tulee kohdata ja hoitaa.

Nämä ongelmat vaativat rahaa. Paljon rahaa.

Ei ole oikein tuoda tänne muualta ihmisiä ja sitten syyttää heitä siitä.

Tästä on kyse.

Mutta myös siitä että sekään ei ole oikein jos oma tontti on täynnä rojua niin siivotaan muiden maiden takapihoja.

Eikö sekään että kolistaan aivan jumalattomasti siitä kuinka SoTe kulut ovat kestämätttömät ja koko Suomi kohta kaatuu, mutta sitten maahanmuuttopolitiikalla luodaan vaan lissää niitä julmettuja kuluja.

Eikä tosiaan sekään jos muita maita nöyristellessä ja kumarrellessa pidetään parempi huoli itseluodun ongelman hoidossa(maahanmuuttajan tarpeet) mutta sen varjolla vähennetään tai tiputetaan tärkeysjärjestykseesä alemmas jo olemassa olevien (ongelmien) suomalaisten myös aivan yhtä tärkeitä Suomen lain suojelemia oikeuksia.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Jospa laitettaisiin tämä ulkomaalainen työvoima hoitamaan näitä vanhuksia, niin säästyisivät valittajat töiltä ja ulosteissa lillumiselta. Ei taitaisi sekään mielyttää, kun sitten ei voisi retostella olevansa omaishoitaja (ehkä kaikki eivät sentään näin uhriudu).

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

Sitäpaitsi Viola;pitäisiköhän sinun lukea tuo minun kommentti uudestaan, kijoittamasi perusteella et ymmärtänyt sen ydintä alkuunkaan.

Mikä oli että mikäli olet suomen kansalainen, niin sitten olet.Ihan sama mikä ihon väri. piste.

kritisoin sitä että meillä leikataan köyhiltä ja sairailta 'koska meillä ei ole rahaa'
mutta maahanmuuttoon sitä tuntuu löytyvän, mikä taas ei ole mitenkään välttämätöntä työllisuuden puolesta koska meillä satatuhatpäin työttömiä täällä jo valmiina.

Miksi hakea ehdointahdoin lisää työttömiä tänne?

Kukaan ei vastaa tähän.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset