Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Perussuomalaiset on työväenpuoluePuolueen kannatus on työväestön keskuudessa yli 25 prosenttia ja enemmän kuin siis sosialidemokraattien. Perussuomalaiset ovat työväenpuolue ilman sosialismia.

Viittaus YLE:n haastetteluun:
http://yle.fi/uutiset/duunarin_sielusta_tiukka_taisto_-_sdp_ja_ps_samoil...

 

Perussuomalaisten kannatuksen katto kulkee suurinpiirtein siinä missä on jakolinja EU vastustajien ja kannattajien välillä eli noin 66 prosentissa.

YLE:n kyselyn mukaan 66% kyselyyn vastanneista vastustaa Suomen vastuiden lisäämistä eurokriisissä ja puolet kansasta ei kannata uusia tukia kriisimaille.

YLE: http://yle.fi/uutiset/kysely_eurokriisin_pahin_vaihe_ei_ole_viela_ohi/64...


EU-vaalit tulevatkin olemaan menestys Perussuomalaisille. Siitä saadulla nosteella puolueesta tulee pian tämän jälkeen suurin puolue eduskunnassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Näinhän tuo lienee. Vasemmistopuolueiden pitäisikin lakata nuoleskelemasta kuukausipalkkaisten ammattityöläisten, hallitsevan luokan, oikeistolaista persettä.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Tämä tapa avata mielipidetutkimusta on kiinnostava. Se mitä jäin miettimään, on mikä on Taloustutkimuksen työntekijän ja yrittäjän määrititelmä. Sisältyykö työntekijämääritelmään toimihenkilöt ja ovatko yrittäjiä vain ne, jotka yrityksen todella omistavat? Näissä käsitteissä on usein heiluvuutta.

Jos tutkimusta haluttaisiin kehittää tältä osin, voitaisiin kysyä esim. vastaajan ammatti,- tai yrittäjä järjestöä.

Pekka Iiskonmaki

Demarien suurin kannattajajoukko on virkamiehet ja AY -aktiivit. Tosin he kuulut KehruuJennyn aikakauteen suurena mammuttina, jolle valtiovalta ei näytä voivan mitään.

Virkamiehet ovat todellinen valtiomahti Suomessa, jota AY -liike peesaa.

Pekka Heliste

Heh, virkamiehiltä vaaditaan useimmiten ylempi korkeakoulututkinto ja he ovat pääosin kokoomuslaisia.Ja kepulandiassa tietysti kepulaisia.

lemmän korkeakoulutukinnon suorittaneista jopa 60 % on töissä julkisella sektorilla

Tämä näkyy kansanedustajissakin, Kokoomuksen ryhmästä 2/3 on virkamiehiä , kokopäiväisiä ammattipoliitikkoja ja yrittäjiä

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tuo galluptulos ei tosiaan ole työväestölle mikään meriitti.

Kalevi Wahrman

Pitäisi kait sanoa "työväestön"puolue,koska "työväen" viittaa ideologiaan ja luokka-asemaan.
Karkeasti ottaen on kaksi tuotantotapaa kapitalistinen ja sosialistinen, no löytyy vähän feodalismin rippeitä.

Jos persut eivät hyväksy yhteiskunnallista tuotantoa, ovat he vääjäämättä kapitalistisen tuotannon, kapitalismin kannattajia, ja sen tuoman riiston säilyttäjiä.

pekka numminen

Wahrman,

Miten näet "yhteiskunnallisen tuotannon" kannattamisen/vastustamisen erot Vasemmistoliiton ja Perussuomalaisten välillä (käytännössä)?

Eikö juuri "yhteiskunnallisen tuotannon" kannattaminen ole eniten Perussuomalaisia ja Vasemmistoliittoa yhdistävä asia?

SDP on tietysti Kokoomuksen linjoilla jos pääsee hallitukseen ja Keskustapuolueella ei tunnetusti ole mitään periaatteita, jotka eivät olisi kaupan.

Kalevi Wahrman

Persut ilmoittavat: "työväenpuolue joka ei kannata yhteiskunnallista tuotantotapaa"

pekka numminen Vastaus kommenttiin #8

Kas, no sehän on hyvä kuulla ettei ole sitäkään syytä vilkuilla sivuille (siis oikealle - tai vasemmalle) vaan voin tyytyväisenä äänestää PS.

Ei tainneet lämmetä telakan valtiolliselle omistukselle SDP tai Vasemmistoliittokaan, siis edes periaatteellisella tasolla. Tyytyivät kiltisti kokoomuksen linjaan, eli että tappiollista toimintaa ei tueta - paitsi jos on kyseessä Eteläisen Euroopan taloudet.

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Olen täysin samaa mieltä otsikon väittämästä, mutta mitä se tarkoittaa se "ilman sosialismia" tuossa lausahduksessa? Sitäkö että kaikki palvelut on yksityistettävä?

Seppo Kolm

Itseänikin kiinnostaa tuo "työväenpuolue ilman sosialismia". Voisitko selittää mitä se tarkoittaa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset