Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Kreikka-paketin hinta Suomelle satoja miljoonia euroja

Kreikan velkahelpotus maksaa Suomelle satoja miljoonia euroja. Yksistään Suomen Pankin osuus on noin 200 miljoona euroa.

Taas Urpilaista vietiin kuin kuoriämpäriä.

http://www.iltalehti.fi/talous/2012112716377687_ta.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

Ei voi olla, Juttahan sanoi että me tienataan tällä!

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Se oli Jyrki. Jutta sanoi, että ei senttiäkään enää ja vakuudet kattavat mahdolliset riskit.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Mitähän pahaa me suomalaiset olemme muka tehneet, että meitä rankaistiin tällä mätätilahallituksella???? Hallituksella, joka jatkuvasti lappaa rahaa ulkomaiden pankeille ja vieläpä velkarahalla, koska ei meillä ittellä niitä rahoja edes ole. Ja omaa kansaa kurjistetaan siinä sivussa.

Edellinen ja nykyhallitus tekivät mission impossiblen, ajoivat ja ajavat Suomi-merkkisen valtion konkurssiin viidessä vuodessa.

Näillä tuki-ja takauspaketeilla, jotka ovat 123 ja 125 artiklan vastaisia, ts laittomia. Mitenkä nämä päättäjät saadaan oikeuteen vastaamaan valtion varojen tahallisesta hukkaamisesta ja törkeästä maanpetoksesta, sillä sitähän tämä jo on?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Mitähän pahaa me suomalaiset olemme muka tehneet"

Me ollaan kulutettu maantiet puhki ja rapauttaneet infran, joten on viisaampaa sijoittaa euroopan pankkiireihin, koska heillä on näyttöä sijoitusten kannattavuudesta.

Jarmo Alanko

Urpilaista vietiin... Mihis häntä nyt on viety, sopimukset allekirjoitettiin vuosia sitten ja niissä pysytään. Ei urpilaisen tehtävä ole kuin huijata kansaa ja näyttää että " Teemme kaikkemme Suomen hyvinvoinnin takeeksi ". Sama meno jatkuu vielä vuosia, ellei kansa sitten herää.

Heli Hämäläinen

Kauppalehti

"Katainen: Suomi tienaa "vähän" Kreikan apupaketilla
Perjantai 23.04.2010 klo 15:57 (päivitetty pe 16:01) STT

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) toivoo Kreikalle annettavan apupaketin vakauttavan euroaluetta. Jo aiemmin myönnetty rahoitus toteutuu, koska Kreikka pyysi apua perjantaina.

– Tilanne on koko euroalueen rahoitusvakauden kannalta niin vakava ja iso, että se apupaketti, jonka IMF ja EU ovat valmiita yhdessä antamaan, on nyt syytä aktivoida. Kreikka on kärsinyt näinä päivinä hyvin vakavasta luottamuspulasta Kreikan talouden kuntoonsaattamista kohtaan, Katainen sanoi perjantaina.

Kataisen mukaan markkinoilla on nyt kaikki syyt vakautua, koska IMF ja euroalue ovat määrittämässä, mitä uudistuksia Kreikassa pitää tehdä. Sijoittajille olisi kaikista huonoin vaihtoehto ajaa maa kumoon, hän sanoo.

Kataisen mielestä euroalueen rahoitusvakaus järkkyisi vakavalla tavalla, jos Kreikalle ei myönnettäisi luottoa. Jos Kreikalla menisi vielä nykyistä huonommin, siitä seuraisi valtiovarainministerin mukaan takuuvarmasti ongelmia myös Suomelle. Suomalainen veronmaksaja ei Kataisen mukaan varsinaisesti joudu apupaketin maksajaksi, koska kyseessä on laina.

– Jos kaikki menee kuten suunniteltu, saamme takaisin vähän enemmän kuin sinne on maksettu.

STT"

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusi...

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

" Jos kaikki menee kuten suunniteltu, saamme takaisin vähän enemmän kuin sinne on maksettu."

Joo, näinhän se käteinen ennusteli ja oli totaaliväärässä. Toinen profeetta, nimeltä Soini on ollut oikeassa jo liki kolme vuotta. Häntä ja hänen viisauttaan ei Suomessa kuunneltu riittävästi, joten Kreikan tie maksukyvyttömäksi valtioksi tulee myös Suomen kohtaloksi.

Ironista tässä asiassa on se tosiasia, että 123 j1 125 artiklan nojalla Suomi olisi pystynyt kieltäytymään jokaisesta tuki- ja takauspaketista, eikä muilla eurovaltioilla olisi ollut mitään nokan koputtamista siihen.

Vanhanen/Kiviniemi/Katainen/Urpolainen nelikolla ei vaan ole ollut ns. "munaa" puolustaa meidän yhteistä etuamme.

Säälittävää sakkia, olisikohan korruptiolla jotain tekemistä asian kanssa????

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Lopputuloksen kannalta ei liene eroa sillä, että annetaanko muutama miljardi anteeksi, tai huomataanko, että Kreikka ei voi maksaa muutamaa miljardia. Miten varattomasta konkurssipesästä voi mitään saada? Nyt on vain lopetettava lisärahan viskaaminen kaivoon.

Niin ja tietysti nämä vastuuttomat "sijoittajapoliitikot" on saatettava vastuuseen menetyksistä.

Olli Polli

On makeus karvaisempaa, jos ei pystyisi sanomaan: "mitä mä sanoin!".

Tuleeko nyt uudet vaalit ?

Kysyttäisiikö välillä kansaltakin kuinka paljon on paljon ja mihin sen on riitettävä ?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Nahkamäki ei siis ymmärtänyt lukemaansa tai päätti vain levittää valheeseen perustuvaa persupropagandaa.

Kreikan lainojen marginaalia laskettiin, joten Suomi tienaa nyt prosenttia pienemmän korkosiivun lainoistaan. Koska Suomi on puolestaan lainannut nuo rahat markkinoilta itse vielä pienemmällä korolla, niin välille jää jotain hyvääkin. Edellyttäen tietysti, että Kreikka aikanaan maksaa lainansa.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

taisi olla myös semmoinen klausuuli, että korot lisätään pääomaan, joten me maksamme omasta lainastamme korot rahalla ja Kreikka vastaavasti lisää ne pääomaan, joka niinkuin sanoit muuttu konkreettiseksi, jos Kreikka aikanaan maksaa lainansa. No voittohan tästä tuli kotiin, ninkuin Urpilainen on jo moneen kertaan todennut.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Börje, oletko unohtanut Suomen Pankin? Se maksaa kertakorvauksena Kreikan luotoistaan saamaa tuottoa takaisin 100 - 200 meur. Vai eikö se olekkaan suomalaista rahaa?

Muuten Urpilaisen sopimuksen hintalappuun voidaan lisätä eteen sana "toistaiseksi". On niin kuin sanot, jos Suomen korkotaso pysyy nykyisenä, mitä epäilen (AAA pudonnee melko pian).

Mikäli Kreikka pysyy omissa lupauksissaan, sen lainoja on tarkoitus leikata 2016 n. 40 miljardilla, josta lasku Suomelle lienee 400-600 miljoonaa euroa.

TOISTAISEKSI: Suomi ei kykene saamaan julkista talouttaan tasapainoon, eikä kykene saamaan vaihtotasettaan tasapainoon. Vienti laskee kuin lehmän häntä! Kuinka kauan uskot Suomen luottoluokituksen pysyvän 3 x AAA: na?

Hallitus on kyvytön tekemään päätöksiä, etenkin vasen laita. Mitään ei tapahdu, kaikki seisoo kuin tikku paskassa! Hyvää jatkoa Vihreillekin! :)

Pentti Järvi

Espanjakin maksaa Kreikalle, tosin kalliimmalla korolla eli takkiin tulee tässäkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset