Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Katsoin Mannerheim elokuvan

Katsoin Mannerheim elokuvan, enkä ymmärrä miksi tällainen tekele on tehty. Kohu elokuvan ympärillä on toisaalta turha, sillä yhtä hyvin elokuva voisi kertoa vaikka Taavi Taviksesta. Ei mies ratsailla vielä tee Mannerheimia. Kerronta olikin lapsille tehty ja sitä voi savimajoissa savanneilla kertoa, mutta ei se minua mitenkään kosketa. Olipahan yritys vain ratsastaa jollain ikonilla ja saada nimeään julkisuuteen. Tavoite oli varmaankin kunnianhimoinen, mutta oli haukattu liian suuri palanen. Kuva vaimoaan lyövästä Mannerheimista oli mautonta ja typerää, mutta ei tästä elokuvasta kannata mieltään pahoittaa.

YLE: n areena:

http://areena.yle.fi/tv/1689942

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Uusi elokuva purkaa mannerheimmyytin palasiksi. Mannerheim olikin musta!

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Niin oli tässä elokuvassa ja linkkasi vielä jalkaansakin.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Mannerheim aikoinaan hevoshommissa loukkasi polvensa siinä määrin, että sen seurauksena kävellessään käytti mielellään keppiä ja klinkkasi lopun elämästään. Tosin hän oli kehittänyt kävelytyylin, joka hyvin peitti tämän ontumisen.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton ensimmäinen toiminnanjohtaja oli Mannerheimin suuri ihailija kouluneuvos Erik Mandelin. Hän lähes matki kaikkia Mannerheimin maneereja ja taisi olla peräti itse Mannerheim, joka sanoi, että kun hän putosi hevosen selästä, niin Mandelin on ontunut siitä lähtien.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mannerheim ajoi autollaan ulos tieltä ja putosi 5 metriä alaspäin rotkoon Algeriassa Afrikassa vuonna 1923. Hänen toinen reisiluunsa murtui, lisäksi meni kylkiluita ja solisluu.

Reisiluu parani ilman leikkausta , mutta jalat jäivät eri pituisiksi, loukkaantunut alaraaja jäi 2 cm lyhyemmäksi. Tämän vuoksi Mannerheim käytti toisessa jalkineessaan aina korottavaa irtopohjaa. Lisäksi hän kehitti pian oman kävelytyylinsä, jota todellakin jotkut alaiset pyrkivät jäljittelemään.

P.S. Mannerheimilla oli myös näitä hevosonnettomuuksia, mutta linkkauksen syy oli tämä Afrikassa tapahtunut ulosajo.

Heli Hämäläinen

En katsonut enkä pahoittanut mieltäni. Silti mielestäni lahjakkaalle brasilialaiselle jazzpianistille pitäisi suoda veronmaksajien rahoilla tilaisuus tehdä oma tulkintansa Leninin merkityksestä Suomen itsenäisyydelle.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

En ole nähnyt sitä vielä, mutta aion katsoa. Nykytiedon valossa käsittämätön tekele. Millaisia "ohjaajia" YLE palkkaa kuin tämänkin sössöttäjän, joka puhuu kulttuurista kuin siitä jotain käsittäisi. Hän on selvästikin ottanut niin suuren palan, että tukehtuu siihen ihan ilman omin avuin. - En hyväksy YLElle maksettavaa pakkoveroa, kun rahan käyttö on tällaista.

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Eikös se Mannerheim -elokuvan teon keskeisin tavoite ollut huomion herättäminen, jotta tekeleelle saadaan paljon katsojia. Muulla ei ole niin väliä. En ole elokuvaa katsonut ja tuskin katsonkaan. Elokuvateatteriin en ainakaan sen vuoksi mene. On sitä elokuvaa jo niin paljon mainostettu, että varmaan tietää olla katsomatta.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Olen täysin samaa mieltä,että ainoa pointti tätä tehdessä on ollut pelkkä kohu.

Matti Jalagin

Kommentoin aihetta toiseen ketjuun, joten sallittaneen tännekin sama viesti.

Ylenannattaja ja sivistynyt, mutta taiteisiin päin callellaan oleva älymystömme ilmeisesti harjoittelee sitä hetkeä varten, kun on aika tehdä rohkeaa elokuvaa eräästä profeetasta.

Pääosaan on tietääkseni kaavailtu Tarja Halonen-nimistä henkilöä.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Siitähän on jo tehty leffa =)

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Kyllä siihen sopii pääosaan Tarjan sijasta paremmin Pekka Haavisto.

Saadaan Aishaksi sitten se hänen nuorikkonsa. Ikäerokin vastaa esikuvia.

Tällä produktiolla YLE saisi maata kattavan maineen sijasta globaalia näkyvyyttä!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Ei tee mieli mennä katsomaan. Säälittävä yritys ratsastaa suurmiehen tunnettuudella - jos jotkut vaikka loukkaantuisivat, niin tekijät saisivat mainetta.

Tekele noudattaa teatterista tuttua kaavaa. Otetaan joku klassikkoteos ja raiskataan sen juoni sekä henkilöt lähes tunnistamattomiksi. Kriitikot ylistävät, kansa käy katsomassa omin silmin - ja pettyy.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Kyseinen naurettava räpellys tulee maatumaan historian ja unohduksen tunkiolla.
Elokuva oli YLE:lle halpa, mutta siinäkin rahat meni täysin hukkaan.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Pieni tarkennus: Meidän maksamat rahat!

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Elokuvan tyrmäys on näyttänyt olevan varsin yksimielinen. Yhtään kehuvaa kommenttia en ole nähnyt. Kukin vuorollaan elokuvan tyrmäävä pitää kohua yllä, joka varmaan onkin se päällimmäisin tarkoitus. Kuinkahan monta kymmentä puheenvuoroa jo kirjoitettiin silloin, kun tuli tieto mustasta Mannerheimista. Ja sekin painottuen tietyn puolueen jäsenkirjaa kuljettaviin.

Pelkästä trailerista voisi päätellä, ettei mistään elämää suuremmasta tekeleestä ole kyse. En tiedä jaksanko katsoa vaikka Areenassa tarjolla onkin.

Muuten taidan pitää itseäni karanteenissa US Puheenvuoron suhteen, kunnes kunnallisvaalit on käyty. Poliittisten irtopisteiden keruu bloggailulla on aika vastenmielistä. Minua huvittaisi keskustella asioista asioina.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

En tule katsomaan kyseistä (t)ulostetta edes ilmaiseksi.

En vaikka maksettaisiin katsomisesta palkkio.

Se riittäköön YLE:lle että on päässyt tuhlaamaan minunkin jo 30v maksamiani lupamaksurahoja tällaiseen pelleilyyn.

Timo Bergman

Kun Ylen rahankäytöstä purnataan vain tämän tuotannon takia, syntyy vaikutelma, että arvostelijat ovat katsoneet kaikkia muita Ylen ohjelmia ja tykänneet niistä. Yle kyllä tekee laadukasta ohjelmaa, mutta on vaikea kuvittella kenenkään arvostavan kaikkea tiededokumenteista ja uutisista Euroviisuihin ja Kotikatuun. Jos kuitenkin arvostaa niin monipuolisesti, niin kai sitä voi yhden Suomen marsalkankin sulattaa; ei se niin huono ole!

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

On se.

Tuleehan sieltä YLE:ltä paljon muutakin tuubaa, mutta tämä oli kyllä niitä makin pohjimmaisia.

Timo Bergman

Joo, ei elokuvasta ja dokumentista tarvitse pitää. Pointti on se, että on turha marista Ylen rahankäytöstä, jos tekee niin vain silloin, kun ei itse satu arvostaman jotain tiettyä ohjelmaa. Kukaan ei voi tykätä kaikesta, eikä Yle sellaiseen pyrikään. En minäkään pidä ohjelmasta Tartu mikkiin, mutta ymmärrän sillä olevan omat faninsa.

Mikko Jack

Itselleni tuli mieleen Disneyn "Maija Poppanen": ensin nähdään nokinaamoja hottentotteina ja lopuksi moralisoidaan, että ei pidä laiminlyödä perhettään työn takia.

Heikki Tapani

Kyllä oli huono. Ja rasistinen. Afrikkalaisten osaamaton pellemaine sen kun pönkittyi. Antaa sellaisen kuvan että tahaton komiikka on ainoa osaamisalue sillä mantereella.

Leffa antoi enemmäkin ymmärtää, että kyse oli jonkin tyypin wannabe marski-fiksaatiosta. Siten voisi selittää yli-ison pellepuvun ja naurettavat maneerit. Upeita naisia, muuten. Kokonaisuutena ennakkoluuloja lisäävä jätös.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Joo.

Vahvistaa ennakkoluuloja (tai vakuuttaa) YLE:n ammattitaidon puutteesta, politiikan liian suuresta merkityksestä verrattuna rehelliseen journalismiin ja mediatyöhön.

Vastaisuudessa katson uutisetkin kansainvälisiltä uutistoimistoilta netistä.

Käyttäjän JukkaHalonen kuva
Jukka Halonen

Heijastaako elokuva YLE:n nykyistä osaamistasoa ja näkemystä Suomen historian ehkä arvostetuimmasta ja tunnustetuimmasta merkkihenkilöstä? Jos näin on, voisi YLE:n johdon ulkoistaa ostopalveluksi Keniaan. Siinä olisi kustannussäästöä.
Itse en kyennyt löytämään tästä elokuvasta mitään yhtymäkohtaa Mannerheimiin, pikemminkin tuntui olevan tarina jostain tai kenestä vaan, missä vaan.
Lähinnä elokuva nauratti mauttomuudellaan väitetystä yhteydestä Mannerheimiin. YLEn nykytuotannon sotilas-farssi.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Dokumentti ei ollut kyseessä, ja tapahtumien sijoitus sekä näyttelijöiden ihonvärikin kertovat että taiteellista vapautta on käytetty hyväksi.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Ainoa asia mitä tämä heijastelee on tuottajan,tekijöitten ja ylen rahoista vastaavien pääkopan totaalinen tyhjyys.Tämän farssin päähenkilot ovat nuo yllämainitut.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Aivan.

Onko YLE:n johto muuten jotain tukityöllistettyjä aivonsa pellolle juoneita desperadoja?

Vai ainoastaanko vaikuttaa siltä?

Käyttäjän AskoMNiskala kuva
Asko Niskala

Mannerheim elokuva? EVVK (Ei Vähempää Voisi Kiinnostaa. Trailerin perusteella. Ei herätä minussa edes vihatunteita.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Myötähäpeää herättää. Sen tunteen voisi toki muuten sietää, mutta kun on vielä maksanutkin tuon tunteen nostattamisesta.

Suuri valkoinen elokuvatuottaja-bwana meni mustaan Afrikkaan ja antoi vähän lasihelmiä ja kolikoita alkuasukkaille, jotka innosta kirkuen auttoivat tuota ylemmän rodun jaloa edustajaa tuottamaan kulttuuria. Tai jotka siis kusetettiin esittämään jotakin muuta kuin mistä on kysymys. Mutta rasismi on kielletty.

Näin YLE kusi sekä suomalaisten maksajien, afrikkalaisten näyttelijöiden, että tulevien elokuvan katsojien silmään! Upeaa, YLE osa pissiä! Kato isi!

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Erkko Lyytisen kommentit antavat ymmärtää, että hän pyrki jytkyn "liudentamiseen" ja kansallismielisyyden kyseenalaistamiseen. Siis monikulttuurisuuden edistämiseen.

Lopputulos? - Aito rasismi lisääntyy. Nyt "tiedämme", että afrikkalaiset ovat lapsenomaisia, kyvyttämiä, holhousta vaativia ...

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

No voi hyvänen aika sentään,eli voihan p...........le!Joku tuossa kommentissaan mainitsi,että leffa näkyy Ylen areenassa.No vilkaisin.
Joku näytelmän tuottaja muutaman sata vuotta sitten kirjoitti paljon melua tyhjästä nimisen tuotoksen,joka nyt pätee tähänkin aika hyvin.
Käsitys siitä,että tämän tekemisessä ainoa tarkoitus on kohu.Mitään muuta ansiota tällä tekeleellä ei yksinkertaisesti ole.Tekelekin on yliarvostava sana tässä yhteydessä.Paskastakin vois puhua,mutta sekin on
arvokas asia tämän rinnalla.Taiteellisia tai mitään muitakaan elokuvan tekemiseen liittyviä ansioita tässä ei ole.Ja toden totta,eihän tämä
loukkaa edes Mannerheimiä,joku löyhääkin löyhempi yhtymäkohta nimien lisäksi löytyy.Niin ja marsalkan uniformu vilahtaa muutaman kerran.
Kattokaas nyt hyvät ihmiset,kun se kerran tuolta areenassta löytyy
ja unohtakaa sitten koko juttu ja tämä Lyytinen.Ja ne,jotka vielä parin kolmenkymmenvuoden kuluttua on hengissa...muistakaa mun sanoneen,että
kyllä tämä hölynpöly mainitaan jossain ylen historioissa.
Ja yksikin sentti tällaisen tekemiseen on liikaa.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Tosiaan, elokuvan voi katsoa tuosta YLE:n linkistä ja tästä alta:

http://areena.yle.fi/tv/1689942

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Voiko YLE:ltä vaatia rahojaan takaisin?

YLE:n sivuilla meille luvattiin historiallinen epookkielokuva.

Käyttäjän heikkileivo kuva
Heikki Leivo

Jos leffa olisi se pääjuttu, voisi huokaista helpotuksesta, että viimeinkin tämä farssi on ohi. Mutta ei, nythän se varsinainen show vasta alkaa, sunnuntaina tulee *ensimmäinen osa* huiman jännittävästä "Marski - kuinka se tehtiin" - dokumentista. Pieni pätkä siitä vilahti jo telkkarissa. Dramaattinen dokumenttisarja on se varsinainen ylen projekti, elokuva on vain ohessa syntynyt hupsu juttu, joka tarvittiin dokumentin tekemiseksi.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

YLE:n voisi lakkauttaa.

Verokin pienenisi ensi vuonna.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Se joka on antanut tällaisen onnettoman tekeleen tekemiseen rahat pitäisi viedä ladon taakse ja... (en sano mitä...)
Ei siinä mitään jos halutaan tehdä elokuva Mannerheimista, olkoonkin vaikka pääosan esittäjä musta kuin tropiikin yö, mutta kun koko toteutus aivan totaalista p_skaa...

Käyttäjän Nils-TorstiTurpeinen kuva
Nils-Torsti Turpeinen

Minun mielestäni Mannerheim-elokuva olisi pitänyt tehdä intiassa. Siellä on enemmän de facto kokemusta elokuvien tekemisestä kuin Keniassa, mutta hintataso myös alhainen.

Kiitos!
NILTOR

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Joo, joku 6-tuntinen Bollywood-spektaakkeli lukuisine laulu- ja joukkotanssikohtauksineen toisi varmaan uusia näkökulmiä Marskin elämään.

mannerheimia voisi esittää vaikka Tuksu.

Käyttäjän Nils-TorstiTurpeinen kuva
Nils-Torsti Turpeinen

Muuten oikein oikein hyvä, mutta Johanna Tukiainen ei sovi Mannerheimin rooliin, vaikka I'm Not There -elokuvassa olikin yhden idolini Bob Dylanin näyttelijänä nainen.

Olen myös tanssin ystävä!

Kiitos!
NILTOR

Lauri Korhonen

Onneksi ei ole pakko katsoa.

Ennen osattiin parodiakin paremmin

http://www.youtube.com/watch?v=2bM882xTTO4

Eero Tillanen

Lauri Korhonen: "Ennen osattiin parodiakin paremmin"

Tosi on, tässä varsinainen helmi:

http://www.youtube.com/watch?v=LMV4oGzxu7g

Heil Hynkel!

Ossi Onni

Elokuvassa oli yhtä paljon asiaa Mannerheimista, kuin YLE:n talousuutisissa taloudesta. Yhtiö on täysin rappiolla.

Eero Tillanen

YLE on ollut paskakanava jo vuosikymmeniä, aina siitä lähtien kun se politisoitui vasemmistoradikalismin äänitorveksi:

http://www.reporadio.fi/kohokohtia.php?#20

Niinhän se Vladimir Iljitsh mesosi, että: "Ensimmäiseksi proletariaatin tulee vallata tiedotusvälineet!"

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Miksi fiktiosta pitäisi vetää herneet nenäänsä? Ei elokuvalla ole muuta yhteyttä henkilöön, kuin nimi. Historiallinen Suomen marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheim, oli jotain aivan muuta kuin mistä elokuva kertoo. Hukkasiko YLE turhaa rahaa vai sattuuko pilkka omaan nilkaan?

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Tämä elokuva lisää ajatusta itsenäisyydestä. Se on liian taiteellinen minullekin, mutta kun ajattelee, niin ehkä ymmärtää, että tässä tilanteessa tarvitaan järkyttäjiä, ei mielistelijöitä. Puolustustaistelun symboli uudessa roolissaan. Sama minkä värinen, kunhan Suomi on edelleen puolueeton ja itsenäinen. Tsemppiä Perussuomalaiset ja myös muut ihonväriä liikaa korostamatta.

j.olavi heikkinen

minun mielestäni elokuva oli ennakkomainettaan huomattavasti parempi ja etenkin ajallisella liikkumatilallaan sen kerronnallisuudessa korostui häivähdys menneistä kollektiivisista mielikuvista,- kuten kohtauksessa, jossa gustaf katsoi mustavalko-teeveestä itsenäisyyspäivänä talvisota-dokumenttia tyypillisiä suomalaisia traditioita noudattaen. eli ärtyneen oloisena.

kiinnostava produktio siis kyseessä, luultavasti tosin hitusen liian älykäs keskinkertaisuuteen tyytyvälle uusrahvaalle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tosin 1951, jolloin Mannerheim kuoli, ei ollut vielä Suomessa televisiota, mutta se ei toki estä meitä kollektiivisesti muistelemasta häntä katsomassa televisiosta ärtyneen oloisena talvisota-dokumenttia Afrikassa, varsinkaan kun Mannerheim kuoli Sveitsissä.

Nerokasta.

j.olavi heikkinen

gustaf tuossa lyhytelokuvan kerronnassa on "suomalainen mies", ja tokihan me ymmärrämme narratiivin tehon perustuvan samaistumiseen.

suomalaiseen itsenäisyyspäivän traditioihin on aina kuulunut, ainakin sen mitä minä muistan, talvisotafilmien katsominen televisiosta pitkästyneenä ennen pakollista "tuntematonta sotilasta" ja linnan kutsujen vastaanottoa.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Ylenmääräisen alkoholinkäyttöön en ensikatsomisella nähnyt viitattavan, joten se taisi miehen klassisista paheista puuttua? Yllättävän hyvä mediaoperaatio, kyllä, mitä kaikkea Yle meille tarkkaan ottaen sitten haluaakin propagoida. Nyt on uteliaisuus herännyt ja kävelee ihan itse pää edellä pesukoneeseen :)

Paljon hyviä asioitahan opetusfilmi toki edustaa, ei sillä.

Käyttäjän KimmoJaatinen kuva
Kimmo Jaatinen

Eikös tämän tekeleen ohjaaja ollut takavuosina Jumalan Teatteri-ryhmässä, jonka merkittävin saavutus oli paskan (konkreettisen, sic.) viskominen teatteriyleisön päälle?

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Heräsi ajatuksena, että YLE voisi kopioida tuon filmin vanhoille VHS-kaseteille ja myydä sen afrikkalaisiin videovuokraamoihin. Ei kai niitä montaa tarvittaisi, että filmiin käytetyt varat tulisi hankittua ja samalla pääsisimme vanhoista VHS-kaseteista eroon.

Mielenkiintoinen yksityiskohta tuossa filmissä oli noin 19,5 minuutin kohdalla, kun Mannerheimille myönnettiin urheudesta vanha kirjoituskoneen värinauha. Myös verhoklipsillä vasempaan rintatataskuun kiinnitetty ja aikaisemmin myönnetty pullonkorkki näytti upealta.

Pienoisen pettymyksen koin, koska Mannerheimin syntymäpäiviä ei ilmeisesti oltu kuvattu. Olisin niin mielelläni nähnyt mustan Hitlerin. Musta Hitler olisi saattanut saada hiukan kansainvälistäkin huomiota.

Nyt on kyllä suomalainen elokuva huipussaan. Muutama viikko kun pyörisi vuorotellen Mannerheim ja Sinivalkoinen valhe, niin sen luulisi näkyvän elokuvateattereiden kassoissa.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Tämä tekele on todella mautonta. Lopetin katselemisen jo 2 minuuttia tämän Areena-elokuvan alun jälkeen. En tahdo enkä katso ennen kuin varsinainen ja oikea Mannerheim-elokuva on julkaistu.

Voi jumaliste, paljonko rahaa tähän tekeleeseen on tuhlattu meidän rahojamme?

Käyttäjän VeliMiinala kuva
Veli Miinala

Mannerheimikin oli vain ihminen kaikkine virheineen ja paheineen
ja ehkä elokuva tarkoitus on arkipäiväistää tätä sankaria.Vaikka
Mannerheim oli ehkä taitava johtaja ei hän yksin sotaa käynyt vaan
hänellä oli loistavia alaisia ja urheita veteraaneja.Ylen ohjelmat
ovat todella hyviä rahoille saa kyllä täyden vastineen toista kuin
kaupallisten kanavien höpöhöpö sarjat ja kilpailut.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Tämän elokuvan tarkoitus on poistaa meiltä kansallistunne ja kansallistunnetta vahvistavat esikuvat, mitkä vastustavat liittovaltiokehitystä.

Arvo Koiso

Sehän oli itseasiassa yllättävän hyvä pätkä. Pubissa soi rekee, kun marski skotasi itselleen uuden eukon. Eihän tällaiselle edes voi laittaa hintalappua XD

Noin voisi kuvitella tummien muksujen tarinan henkilöt näkevän, eli mustina, ja baarissa soi rekee, kun kuuntelevat tarinaa siellä savimajassa. Mieluummin tuon katsoi, kuin salkkareita. Onko kenties kakkososaa tuloilla?

Leffan pituus oli muuten aika hyvä, tuon jaksoi katsoa, kun sitä ei ollut venytetty venyttämällä joksikin pylvästeleväksi epookki-spektaakkeliksi.

Näytin tätä muuten eräälle -kuinka ollakaan- germaanille. Oli sen verran nuori jamppa ettei tiennyt yhtään, kuka on Mannerheim. Olisi katsonut kyllä pätkän vaikka heti, mutta ei nyt sattunut olemaan tekstitystä esim. englanniksi. Jamppa tulee tänne asumaan, ja on ilmeisen kiinnostunut meidän historiastakin, hän kyllä piti tätä ideaa varsin kiinnostavana tapana antaa pikakurssi siitä ukosta josta on oikein patsaskin valettu Helsingin paraatipaikalle..

Käyttäjän vpsainio kuva
Vesa-Pekka Sainio

Mielenkiintoinen juttu tämä Marski-leffa. En sano että hyvä tai paha, mutta ainakin mielenkiintoinen.

Tuli esimerkkinä mieleen, kun tuli tästä Marski-leffasta puhetta perhepiirissä, että mitä jos vaikkapa VTV (Vietnamin versio YLE:stä) tekisi Ho Chi Minhistä elokuvan. Se voisi tehdä vaikkapa Egyptissä, ja jota esittäisi egyptiläinen mies. Todennäköisesti tapaus johtaisi Vietnamissa mellakoihin ja elokuvan tekijöiden julkiseen, no jos ei mestaukseen, niin ainakin melkoiseen myllytykseen - tuntien miten historiallisen tärkeässä arvossa "setä Ho" on Vietnamissa.

Tietysti nyt tämän Marski-leffan jälkeen kaikki optiot ovat auki. Kenestä tahansa, minkä valtion historian merkkihenkilöstä voi nyt tehdä elokuvan missä päin tahansa maailmaa, ja kenen tahansa näyttelemänä. Sikäli siis tämä Marski-leffa on uraauurtava ainakin Suomessa.

Seuraavaksi odotankin että YLE tekisi esim. Kekkosesta elokuvan nimenomaan Vietnamissa, vietnamilaisen näyttelemänä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

On olemassa sanonta, että ”lapsi voi mennä pesuveden mukana”. Tässä tapauksessa on vedetty YLE:n toimesta monelle suomalaiselle tärkeitä arvoja viemäriin. Toivottavasti Suomi-neito ei mene ”huuhteluveden” mukana. Se vaara on aina olemassa varsinkin näinä taloudellisesti kriittisinä aikoina, jotka tulevat pahenemaan entisestään tulevien kuukausien aikana. YT-neuvottelut ovat vasta alkusoittoa.

YLE:n projektin tarkoituksena on aiheuttaa epäsopua kansalaisten keskuuteen yhteiskunnassa. On törkeää, että tällaista tehdään ”taiteen” nimissä veronmaksajien rahoilla. YLE on yksityistettävä. Sitä kautta saadaan tarpeellinen suursiivous aikaan talossa.

Tässä vähän puhetta mieheltä isolla M-kirjaimella, joka toimi sota-aikana Mannerheimin lähimpänä alaisena.

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/vaikeneva_ke...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset