Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Uskonnon loukkauksille kovemmat rangaistukset?

Venäjän parlamentti on yksimielisesti ajamassa kovempia rangaistuksia uskonnon loukkaajille. Enimmäisrangaistusta on kaavailtu jopa nostettavaksi viiteen vuoteen.

Yllättävää miten pian tällainen käänne on tapahtunut. Uskonnollisuudesta on Neuvostoliiton aikakauden jälkeen tullut Venäjällä "suojelukohde". Meillä Suomessa taasen saa vapaasti osoittaa mieltään uskontoa vastaan ja kiroilla, kun siltä tuntuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Martti Kauppila

Kysymys ei ole mistään uskonnosta tai sen suojelemisesta. Putin viis veisaa uskontojen loukkaamisesta, mutta kun nämä Pussy Riot sattuivat kirkossa olleessaan samalla arvostelenaan valtaapitäviä ja Putinia, niin sillä varjolla sitten muka uskontoa on loukattu.

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Venajällä yksinvaltias pönkittää asemiaan. Siitä on kysymys. Kas kun ei samaan lakiin sisällytetä poliittisten puoleiden pilkkaamisrikosta. Perimmältään on kysymys sananvapauden ja kansalaisoikeuksien kaventamisesta.

Käyttäjän kapavalimaki kuva
Kari Välimäki

***Meillä Suomessa taasen saa vapaasti osoittaa mieltään uskontoa vastaan ja kiroilla, kun siltä tuntuu.***

Ja hyvä niin. Onneksi elämme vapaassa yhteiskunnassa, missä sekin on sallittua. Kiroilu ei ehkä kuulu hyviin tapoihin, mutta hyvän käytöksen kultainen sääntö on hyvin yksinkertainen:

"Hyvin käyttäytyvä ihminen käyttäytyy itse hyvin, mutta ei koskaan vaadi sitä muilta"

Sellainenko maailma olisi onnistunut ja hyvä, missä kiroilu kriminalisoitaisiin?

Ei saatana, jos minä aion kirota kuin mies, niin minä jumalauta niin teen vastaisuudessakin! Minäkö alan käyttämään kiertoilmauksia, pannahinen, voi peijakas, kissankontit tms. latteuksia, jos vituttaa oikeasti?

p.s PRKL. (Selkeällä suomenkielellä, hampaat yhdessä)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset