Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Kangasniemi: Juha Mieto sotkeentunut dopingiin

Painonnoston olympiavoittaja Kaarlo Kangasniemi väittää, että hän on opastanut Juha Mietoa dopingin käytössä. Kyse olisi anabolisista steroideista.

Väite kuulosta uskomattomalta. Juha Mietoa ei ole aiemmin yhdistetty kiellettyjen aineiden käyttöön. Näytöt kyllä pitää olla kovat, kun tällaista väittää. Asiasta kirjoittaa Helsingin Sanomat:

 

http://www.hs.fi/urheilu/Olympiavoittaja+Opastin+Juha+Mietoa+dopingin+k%C3%A4yt%C3%B6ss%C3%A4/a1305601164993

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Vilho Juntunen

Eppäillä aina soppii! Samaa eppäilen Lasse Virenin ja Juha Väätäisen
tappauksissa mutta mistä minä tiedän kun en ole kusipoliisi.

Viktor Flinkkilä

Virenin mömmöt on tosiaan vielä tabu, kuten Vilhokin tuossa totesi. Mutta kyllä senkin ylivoimaisuuden salat julki tulevat ennemmin tai myöhemmin.

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Auvo Pehkoranta niminen seiväshyppääjä avasi sanaisen arkkunsa vuosia sitten. Hän on Kalliomäen aikaisia urheilijoita. Lehti oli muistaakseni Hymy. Hän myönsi oman dopingin käytön. Niissä haastatteluissa oli mukana myös Lasse Virenin nimi.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

No, minä arvioin sitten omalta osaltani Mietoa, Vireniä, Matikaista ja kaikkia sen ajan urheilijoita.

Ovat dobingurheilijoita.

Harri Kirvesniemi edusti erääseen aikaan mielikuvaltaan maan rehellisintä ihmistä.

Kun kupla puhkesi, ei pidä luottaa Juha Miedonkaan, saati Marjo Matikaisen selittelyihin.

Johan Lom

Toisaalta Mietoa koskeva lausunto oli ajalta, jolloin anaboliset steroidit olivat vielä sallittuja.

Viktor Flinkkilä

Niinpä, mutta koska häpeä ajaa vieläkin peittelemään jälkiään, niin kai siinä jotain epäeettistä kuitenkin oli? Ainakin nykymaailman koodisäännöstön mukaan.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Olettaisin, että suuri osa urheilijoista kuuluu noihin dobingurheilijoihin. Ketään sen kummemmin nimeämättä.

Ero muihin maihin taitaa vain olla siinä, että suomalaisilla on jokin kummallinen tarve kaivaa menneisyyden p..skoja. Jos oikein olen ymmärtänyt, niin vastaavaa "tarvetta" ei välttämättä joka maassa ole.
Monesti on ihmetyttänyt esimerkiksi Norjan hiihtäjien ylivoima. Tuskin
heilläkään vallan puhtaat jauhot joka pussissa on.

Vaan siellä ovat oppineet, ettei omaan pesään hevillä p...kanneta.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sitten pitäisi vielä erottaa, että onko kyseinen aine millä aikakaudella puuttunut kiellettyjen aineiden listalta vaikka nykyään dopingiksi mielletäänkin. Olisiko kyseessä peräti kunnallisvaalidoping?

Uskottavuus olisi suurempi jos uutinen olisi julkaistu vaikkapa puoli vuotta sitten tai julkaistaisiin päivä kuntavaalien jälkeen. Kangasniemi on tietääkseni vasemmiston kannattajia.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Kaarlo Kangasniemi edustaa mielestäni rehellistä, entistä urheilijaa.
Hän on myöntänyt dopingin käyttönsä alusta asti.

Tuo Juha Miedonkin teatraalinen ja paatoksellinen selittely, että tämä tuloo täysin puskista, on jotenkin pelkkää venkoilua mielestäni.

Ihan kuin hän kuulisi dopingista ensi kertaa elämässään.

Ei mene läpi Juha Mieto......Jollakin voi mennä, mutta minulla ei.

En silti syyllistä sinua, enkä muitakaan.

Olkaa suoraselkäisiä....Myllylä kärähtämisen jälkeen oli, mutta paine oli lopulta liian kova.

Johan Lom

Suurin vellihousu oli Martti Vainio, joka kärähtämisensä jälkeen itki TV;ssä tippa silmässä, että hän on joutunut ajojahdin kohteeksi eikä hänellä ole aavistustakaan miksi testien tulokset näyttivät mitä näyttivät. Vain kuukautta paria myöhemmin hän sitten tunnusti.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kun muutama viikko ennen kisoja otetaan verta talteen doupanneelta urheilijalta ja kun sama doupattu veri annetaan juuri ennen kisoja kyseiselle urhailijalle takaisin, niin ei aivan äkkiseltään urheilija ymmärrä, miksi näyte kisoissa onkin positiivinen, vaikka juuri ennen kisoja ja verensiirtoa otettu varmistenäyte kotimaassa oli negatiivinen.

Urheilupomot ymmärtävät vielä vähemmän, koska tapahtumien kulku ja yksityiskohdat ovat yleensä vain pienen piirin tiedossa.

Martti Vainion tapauksessa tyhmyys ja tietämättömyys todella tiivistyivät pitkän pöydän ääressä, mistä on olemassa kaikkien penkkiurheilijoiden muistama legendaarinen uutiskuva Los Angelesista.Päät riipuksissa pohditaan ratkaisua arvoitukseen eli kärähtämiseen.

Pentti Järvi

Vainio muistaakseni syytti jotain talonmiestä tapauksesta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Talonmies toimi piikittäjänä ja oli Martti Vainion tarinan mukaan ottanut " pahkakupista " väärän ampullin, kun tarkoitus oli pistää juoksijaan B-vitamiinia.

Martti Vainio ei koskaan kertonut miten ihmeessä sinne kuuluisaan " pahkakuppiin " oli joutunut myös kiellettyjä hormoneja.

Mitä pitempi matka sitä tyhmempi mies !

Martti Kauppila

On muistettava, että siihen aikaan esim. Lasse Viren ja Pekka Vasala harjoitelivat aivan hirvittäviä määriä. Nykyiset suomalaiset urheilijat harjoittelevat mukaavuusalueensa sisällä. Ja tulokset ovat nähtävissä.

Jyri Terttu

Ei ole doupattuja urheilijoita. On vain taitamattomia talonmiehiä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

" Näytöt kyllä pitää olla kovat."

Juha Miedon pitkälle hiihtouralla näyttöjä kyllä riittää.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

En urheilusta paljon perusta, ja doupingin ottaminen on yksilön ihan oma asia. Tämänkaltainen "huippu-urheilu" kannattaisi pikimmiten kieltää, ja tukirahat siirtää kansan liikunnallisuuden edistämiseen.

Matti Nykänen kertoo tässä kaiken olennaisen:
http://www.youtube.com/watch?v=Yi0PGpEZAsY

Jyri Terttu

Eiköhän se olisi jo aika myöntää, ettei dopingia saada kitkettyä urheilusta. Sekä dopingin kehittämiseen että dopingin testaamiseen menee valtavia rahamääriä. Mitä järkeä on koko touhussa? Kaikkein huvittavinta on, että nykyään näytteet säilötään vuosikausiksi, jotta urheilija voidaan käräyttää vaikka vuosikymmen kisan jälkeen. Kilpailu dopingia vastaan on hävitty ja se tulos ei muutu!

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Olisi Kangasniemi vienyt muistelunsa haudan lepoon mukanaan. Nyt sitten on liian myöhäistä kupsahtaa, kun on jo mölynnyt juttunsa maailmalle. Vahinko on jo tapahtunut. Mieto saisi vetää ukkelia turpaan. Tämä ei ole kiihotus vahingoittaa oman maan kansalaisia.

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kun ihmiset haluavat tehdä rahaa, niin tehdään sitä sitten tällä tavalla. Se totuus lienee kuitenkin toisarvoinen asia. Motiiveistakin puhuttaessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset