Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Saako vaalikuvassa nauraa?

Kävin eilen valokuvaamossa otattamassa vaalikuvan. Se tulee puolueen ehdokaskuvaksi ja medialle. Sitä varten kävin kampaajalla siistittämässä hiukset ja parran. Asianmukaisesti pukeutuneena pukuun menin valokuvaamoon ja tunnelma oli harras. Koen olevani isänmaan asialla ja toteuttavani kansalaisvelvoitetta ja –oikeutta.

Kuvia otettiin ainakin parikymmentä, Lopuksi kuvaaja totesi minun olevan vakavailmeinen ja että voisinko ehkä hymyillä. Kerroin, että millä asialla olen ja minua ei kyllä nyt naurata. Jyväskylän kaupunki on suhteessa varmaan yhtä velkainen kuin Suomen valtio ja lisää on suunnitteilla ottaa. Lasten ja vanhusten palveluista leikataan ja terveyskeskuksia suunnitellaan lopetettavaksi. Hammashoidossa on puolen miljoonan uhkasakko hoitojonon poistamiseksi jne. Miten voisin hymyillä näitä ajatellessani? Hartaan tunnelman jatkuessa jäin miettimään, että hörönauru olisikin jopa paikallaan, kun isänmaan parhaasta ei hallituksessa kukaan välitä vaan ollaan enemmän huolissaan Espanjan ja Kreikan kansalaisista. Päätin kuitenkin, että kuvastani tulee näköiseni ja pidin pokerinaaman vaikka jo sisälläni kuohui.

En halua suhtautua liian vakavahenkisesti, mutta tuntisin itseni mauttomaksi edellä olevista syistä, jos nauraisin vaalikuvassa.

PS. Kuvaa en saanut vielä itselleni, joten en voi sitä tässä näyttää (kotisivuillani).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Lipsut persujen linjasta ,etkö ole huomannut mitä huonommin suomalaisilla menee sen enemmän Soini nauraa,sataa kuulemma hänen laariin,takaisin kuvauksiin,mars,mars.

Veikko Vitikainen

Ennen vaaleja voi kuvauksiin pukeutua jopa fraggiin. Mutta edullisimman kuvan persoonastasi annat pukeutumalla pelkkiin köyhien rytkyihin. Risainen T-paita ja työhaalareista leikatut shortsit ja Hankkijan vanha lippalakki antaa luotettavan kuvan kunnallispoliitikosta. Tai sitten ei anna.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset