Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Talouskomissaari ojentaa suomalaisia

Talouskomissaari Olli Rehnin mukaan osa suomalaisista ei pelaa oman joukkueen eduksi vaan tekee omia maaleja. Rehnin mukaan Suomi on onnistunut lisäksi luomaan itsestään kuvan maana, joka murentaa euron pelastamisen mahdollisuuksia.

Puhuuko Rehn nyt sitten Suomen joukkueen kapteenina vai tuomarina – se jää epäselväksi. Kuitenkin Rehnin piikin kärkenä voi olettaa olevan Tuomiojan, joka antoi lausunnon Daily Telegraph lehdelle ja jossa hän toi esille sen, että Suomi on varautunut eurosta eroon.

Rehn ei voi muuta puhuakaan kuin virkansa puolesta, mutta sokeasti tällaista mantraa huutavat alkavat jo suomalaisia tympiä. Sen osoittaa esimerkiksi Helsingin Sanomien tämänpäiväinen kirjoitus, jossa kerrotaan suomalaisten halun auttaa euromaita hiipuvan. Vuosi sitten auttamishaluisten osuus oli 52 prosenttia, mutta nyt mitattu uusi lukema oli enää 44 prosenttia. Vastaavasti auttamista vastustavien osuus nousi 49 prosenttiin.

Vaikka kuntavaaleissa valitaankin kuntapäättäjät on se yksi mittareista, joissa suomalaiset osoittavat EU-kantojaan. Asetelma muodostuu hallitus vastaan oppositio akselille. Älä jätä vaikuttamatta.

 

 YLE http://yle.fi/uutiset/rehn_suomi_teki_oman_maalin_euroopan_joukkueessa/6266490

Helsingin Sanomat http://www.hs.fi/talous/Suomalaisten+halu+auttaa+euromaita+hiipuu/a1345607313022

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Rehn ajaa EU:n etua eikä Suomen.Sinne hän on valansakin vannonut. Siksi hänen puheensa on syytä ottaa varauksella. Eritoten , jos muistaa mitä hän on sanonut kriisimaista viimeisen parin vuoden aikana.Pieleen on mennyt.
Eurooppaministeri Stubb toimii ikäänkuin Rehnin kaikuna. Ehkä kaikua hieman pidemmällä viiveellä.
Hänen olisi syytä ottaa isänmaallisempi tarkastelukulma europolitiikkaan.
Vaiko seisooko hänen sanojensa takana koko hallitus? Toivottavasti ei.

Susanna Kinnunen

Rehn puhuu EU:n talouskomissaarina, ei erotuomarina tai suomalaisena.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset