Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Kokoomuksen usko jo horjuu tukipaketteihin

"Uskoni koko tähän tukipakettipolitiikkaan on horjunut sitä mukaan, kun on tullut uusia maita tuen tarvitsijoiden piiriin. Olen tänä päivänä sitä mieltä, että pelkästään näillä tukipaketeilla tätä kriisiä ei pystytä patoamaan, estämään tai torjumaan, vaan se vaatii näiltä asianomaisilta mailta nykyistä suurempia uhrauksia."

Näin sanoo Ben Zyskowicz YLE:n haastattelussa ja jatkaa:

"Nykyinen tilanne on eräänlainen moraalikato. Toiset maat ovat asiansa sotkeneet ja toisten maiden veronmaksajat joutuvat, toki oman etunsa vuoksi, ottamaan siitä taloudellista vastuuta."

Zyskowicz tajuaa sen minkä Soini jo vuosi sitten totesi, tukipaketeilla ostetaan vaan aikaa, mutta lopullista ratkaisua niistä ei ole. Urpilainen ja Katainen ovat vuorotellen vakuutelleet, että nyt on otettu niskalenkki markkinavoimista, mutta toisin kävin. Kannettu vesi ei kaivossa pysy.

YLE

http://yle.fi/uutiset/zyskowicz_kreikan_piikki_poikki/6261875

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Nythän on niin, että katainen ja Urpilainen on saatettava vastuuseen rahojemme tuhlaamisesta. Kohta päästään äänestämään.....

Käyttäjän villepihola kuva
ville pihola

Toivotaan, että Ben Zyskowiczin ja Kimmo Sasin vastustus Kreikan seuraavaa tukipakettia kohtaan ei olisi vaan vaalien alla äänien kalastelua Kokoomukselle.

ps. Huomasitteko, että S-JP ei kirjoittanut aamunavauksessaan Kokoomuksen sisäisistä mielipide-eroista eurotukiin yhtään mitään.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Käsittelin vanhuspalvelulain säätämisen taustafaktoja.

Nämä ERVV:n jas EVM:n Suomen nykyiset osuudet ovat kokoomuksessa yleisimminkin raja Suomen vastuiden lisäämiselle. Kreikan hallitusta saattohoidosta ulos eurosta kirjoitin jo vuosi sitten.

Hyvää päivänjatkoa !

Käyttäjän villepihola kuva
ville pihola

Joo, niin kirjoititkin, mutta Kokoomuksen rivit alkaa näköjään nyt repeilemään enemmänkin. A. Stubb ja Katainen vielä viimeisimmissä kommenteissa ovat olleet sitä mieltä, että tehdään kaikkemme euron pelastamiseksi ja kasassa pysymiseksi. Benin ja Kimmon (ja sinun) linja riitelee sitä vastaan rajusti.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Zyskowicz peesaa lausunnoissaan Saksaa, sillä Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble sanoi lauantaina, että hän ei halua, että Kreikalle laaditaan enää yhtään uutta kansainvälistä apupakettia.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12884929227...

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Kokoomus kuvittelee vieläkin pystyvänsä pelaamaan härskiä kaksien korttien peliä, huolimatta presidentinvaalien tuloksesta.

Kun tähän liittyviä asioita tulee eduskunnassa käsittelyyn, Zyskowicz joko äänestää niistä puoluejohdon määräysten mukaan tai sitten on kokoomuksen urhojen mm. miinakysymyksessä soveltamalla tavalla sattumalta pois paikalta.

Näin toimii demokratia tässä puoluekurin ihmemaassa. Todisteita päinvastaisesta ei ole, joten niihin ei ole syytä uskoakaan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Pankkivaltuuston puheenjohtaja Ben Zyskowicz uhoaa vastustavansa kolmatta tukipakettia, joka mahdollisesti myönnettäisiin Kreikalle velkakriisin hoitoon. Saapas nähdä, mitä mieltä A. Stubb on tuosta uhosta? Onko Benistä tulossa "pölhöpopulisti"?

Käyttäjän villepihola kuva
ville pihola

Mielenkiintoista on myös se, että A. Stubb kiirehti välittömästi oikaisemaan Tuomiojan möläytystä, mutta Benin vastaavanlaisesta äänien kalastuksesta puolueelle, ei ole vielä kuulunut puolueen johdon suunnalta mitään kommenttia.

Kari Ahlava

No, mutta Ville. Eihän se mikään möläytys ollut Tuomiojalta. Me ruohonjuurikansalaiset olemme toiveikkaita sen suhteen, että Suomi ei rysähdä näiden muiden velkojen alle, kun useampi poliitikko nyt kauniisti niistää nenänsä ja kääntää takkinsa.

Me olemme olleet ihan vakavissamme tästä huolissamme, ei vain puoluepoliittisesti. Sos demeihin ei ole luottaminen, mutta Tuomioja on pysynyt ihmisellisempänä kuin nuo Lipposen eksyttämät.

Käyttäjän villepihola kuva
ville pihola

Tuomioja kertoi vain sen, mikä on itsestäänselvyys kaikille jo ennestäänkin. Pidin sitä kuitenkin erittäin huolella suunniteltuna vaalikalasteluna.

Kari Ahlava

On se totta. Kauan kesti että ne vihdoinkin taipuvat järjen edessä.

Jari Reinikka

Von Stubb ottaa niskalenkin Benistä.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Ei tuossa Soinin linjoille tulla. Ihan puhdasta kokoomuksen vaalinalus-probakandaa.

Toki tuo on myönteinen lausunto, ja tarkoittaa sitä, että Suomi todellakaan ei aio osallistua kolmanteen tukipakettiin enää.

Ei Zyskowicz olisi tuollaista lausuntoa uskaltanut antaa, ellei Saksalainen ministeri olisi antanut vastaavan lausunnon jo toissapäivänä.

Kokoomus paljastaa samalla valheeseen perustuvan politiikkansa.
Nyt Zyskowicz sanoo, ettei Kreikan eroamisella eurovaluutasta olisikaan suuria taloudellisia vaikutuksia Suomen talouteen.

Tähän päivään asti se on Zyskowiczin ja Kataisen suulla sanonut sen olevan lähes maailmanloppu jos niin käy, ja on Suomen talouden etu, että Kreikka ei eroa eurosta.

Nyt lienee varmaa, että Kreikka todellakin luopuu Eurosta, ja asiasta lienee olemassa jo jonkunlainen sopimus...........

...Varasopimus, josta mm. Tuomioja puhui muutama päivä sitten, ja tuomittiin farisealaisten kokoomuslaisten toimesta.

Aki Mönkkönen

Mutta paljon piti törsätä suomalaisten rahaa, ennenkuin järki palaili tyhmyyden täyttämään päähän. Se oli sitä EUforiaa.

Olli Pusa

Kreikasta tulee Suomelle suoria tappioita 5-6 miljardia ja Suomen Pankin / EKP:n sotkut päälle. Kuka uskoo, että Ben Z. tai Sasi uskaltaa päästää nuo tappiot esiin - ainakaan ennen vaaleja? Itse he ovat olleet niitä aiheuttamassa.

Kyse on pelkästään kasvojen pesusta, minkä taustalla on pelko. Kannatus hiipuu ja kokoomuksen kannattajienkin keskuudessa nurina kasvaa koko ajan. Ja se kertoo myös, että kokoomuksen kellokkaat ovat tajunneet astuneensa miinaan. He ajoivat tukipaketteja EK:n määräyksestä ja maksavat siitä kovan hinnan kannatuksessa - kunhan veronmaksajille selviää paljonko he maksavat tästä seikkailusta.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Olli Pusa

"Kreikasta tulee Suomelle suoria tappioita 5-6 miljardia ja Suomen Pankin / EKP:n sotkut päälle. Kuka uskoo, että Ben Z. tai Sasi uskaltaa päästää nuo tappiot esiin - ainakaan ennen vaaleja? Itse he ovat olleet niitä aiheuttamassa."

Sasi on tullut myös yksityistämiskokeilujensa kanssa niin kalliiksi yhteiskunnalle että on muiden puolueiden velvollisuus on varoittaa kansalaisia äänestämästä kimmo sasia. Suomen "arvokkain" politiikko?

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

On vanha sanonta, että on turha enää rykäistä, kun sonta on jo housuissa. Tämä BZ:n lässytys on irvokasta, koska hänen puolueensa on ajanut Suomen niin totaaliseen pissaan tuki ja takausvastuilla, että niitä maksaessa on oman valtiommekin konkurssi nurkan takana. Vaalit on lähellä ja jytky 2:n pelossa kansaa ruvetaan sumuttamaan taas kerran. Ei kannata uskoa näitä kokkaripoliitikkoja, kaikki ovat samasta puusta veistettyjä valehtelijoita!

Juhani Kinnunen

Mitä Katainen ja Stubb ovat mieltä Sasin ja Zyskowithin Kreikan kolmannen tukipaketin vastustuksesta, sitten, jos ja kun Kreikka sellaista pyytää.
Odotan mielenkiinnolla vastausta.

Olli Pusa

Vastaavat, että heistäkin on inhottavaa katsella kreikkalaisten touhuja, mutta pakko on antaa rahaa. Muuten heinäsirkat syövät lumet Suomesta eikä päästä hiihtämään.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Uusi Suomi on myös saanut B Z:n lausunnon uutisaiheekseen.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/52839-ben-zyskowic...

Siinä Mauri Pekkarinen sanoo B Z:n päässeen irti eurohuumasta.
Voi, mitä uskomatonta paskaa...

Pekkarisen kepu-puolue kokoomuksen kanssa on suurin syyllinen koko soppaan. Se oli Mari Kiviniemen hallituksessa 100%:sesti europolitiikan takana.

Kepun eurohuuma katkesi vaalien rökälemäiseen tappioon, josta se akkamaisesti käänsi kelkkansa Perussuomalaisten suuntaan, europolitiikan vastustajaksi.

Tämä kyllä muistetaan, ja jos meinaa unohtua, minä kyllä muistutan jokaisen tulevan vaalin alla.

Pentti Järvi

Juu, Markku T. mutta menneet on menneitä, nyt on nytten. Aatteles, jos kepukin vielä olisi eurohuumassa.

Käyttäjän villepihola kuva
ville pihola
Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Säälin lapsenlapsiani ja Kataisenkin lapsia, jotka ottamamme velat ja takaukset joutuvat maksamaan. Urpilainen kaukaa viisas. Hänellä tietääkseni ei ole jälkeläiä.

Tuula Saskia

Lauros, liian kyyninen kommentti. Ja liikaa yksilöity.

Pysytäänhän itse asiasa.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Jos ei yksilöidä, Saskia, ei kukaan vastaa mistään mitään.
Sosiaalisessa ryhmävastuussa on helppo olla. Kuten kansallissosialistit saksanmaalla aikoinaan.

Olli Pusa

Tuula. Ministerin vastuu on yksilön vastuuta.

Erkki Penttinen

Olettekohan rakkaat veljet tietoisia kuinka paljon meidän pankin pääjohtaja
lainasi Ekp:lle nk. katastrofirahastoon josta sittemmin on oltu hiiren hiljaa.Onko summa, joka oli yli 40 miljardia maksettu pankillemme takaisin vai onko raha edelleen Ekp:n vastuulla ja onko pääjohtaja antanut muita omavaltaisia lainoja valtion kassasta.

Ossi Onni

Ei valtio ole jaellut mitään muuta kuin pankkitukipaketteja. Ei niillä mitään taloutta synny. Miten joku voi uskoa sellaiseen, mikä on jo teoriassa mahdotonta?

Ossi Onni

Väärä diagnoosi, väärät lääkkeet, väärä informaatio = väärä politiikka.

Käyttäjän KaneKanerva kuva
Kane Kanerva

Sitä ihmettelen Jarmo, miksi sinä mainostat kokoomusta omassa blogissasi?
Ben kalastelee vain ääniä puolueelle ja sinä olet auttamassa siinä.

Markkinoinnin toinen tai kolmas sääntö on, että kaikki huomio on huomiota. Valtapuolueetkin ohjaavat omia lehtiään siten, että ei toivotuista puolueista ei puhuta niiden nimillä, vaan ne kategorisoidaan johonkin negatiiviseen ryhmään kuten pienpuolueet, vastustajien puolue jne.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Suomen linjassa ei ole tapahtunut mitään muutoksia, sanoo eurooppaministeri Alexander Stubb.
Stubb on eri mieltä kansanedustaja Ben Zyskowiczin kanssa.

Kreikan kolmas tukipaketti on mahdollinen, jos Kreikka täyttää ehdot. Tässä ei ole tapahtunut mitään muutoksia, sanoo eurooppaministeri Alexander Stubb.

Onko tässä odotettavissa kokoomuksen sisäinen vääntö asiasta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset