Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Suomi on valmistautunut eroon eurosta sanoo Tuomioja

Hallitus on tähän asti kiistänyt jyrkästi, että virkamiehillä olisi mitään suunnitelmia eurosta eroamisen varalle. Nyt ministeri Tuomioja toteaa suoraan Telegraph-lehden haastattelussa, että Suomen täytyy avoimesti kohdata eurosta eroamisen mahdollisuus. Tämä on kylmää kyytiä pääministeri Kataiselle, joka on tähän asti pitänyt kaikkia tällaisia spekulaatioita turhina ja jopa vaarallisina. Nähtäväksi jää onko tämä yksittäisen ministerin irtiotto ja jääkö vain sellaiseksi vai onko hallitus antamassa periksi markkinavoimille, jotka ovat spekuloineet Suomen eurosta eroamisella. Ainakin kohta tämän lausunnon vaikutukset punnitaan markkinoilla.

Telegraph-lehden haastattelu:  

http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/9480990/Finland-prepares-for-break-up-of-eurozone.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

Ihme on jos ei mitään suunnitelmia ole.

Vaikkakin Suurkomissaari barrooso sanoi, ettei ole mitään suunitelma b:tä. Ja suomen hallitus on tunnetusti samaa mieltä ylempiensä kanssa, että pääsee ytimiin...

juha aaltonen

Enään ei Monti moikkaa, eikä Rajoy tervehdi...... hallituksen Badillä ja Ryydillä (Katainen&Urpilainen), on pikapalaverin paikka, vai olisikohan kyseessä demareiden kuntavaali kampanjan aloitus?

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Ei valmistautunut mutta tietenkin varautunut. Ei sitä Katainenkaan kiistä. Mutta tietenkin häntä harmittaa ministeriensä ulostulot, joista paistaa vaalitaistelu.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

" Jos euroa ei olisi, niin eihän meillä olisi juuri tällaista kriisiä."

Näin fiksun lausunnon ulkoministeri Tuomioja antoi eilen suomalaiselle medialle.Tässä riittää makustelemista jokaiselle keskitson suomalaiselle politiikan harrastajalle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset