Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Henkisen hädän puhelinnumero

Otetaanpa asia uudelleen esille. Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja Pekka Sauri ehdotti jokin aikaa sitten valtakunnallista henkisen hädän puhelinnumeroa. Asia hautautui vaan kaiken muun EU-kiihkoilun taakse. Nyt on aika uudelleen nostaa asia parrasvaloihin.

Miten on, eteneekö asia vai unohdetaanko kansan hätä kunnes sitten seuraavien vaalien alla olla taas tälläkin teemalla liikkeellä. Nyt varmaan tarvitsisi tehdä jo jotain.

 

Kannanotto MTKL:n puheenjohtaja

 

http://www.mtkl.fi/?x752385=1343215

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Tein ministerille eduskunnassa kirjallisen kysymyksen henkisen hädän palvelunumeron aikaansaamiseksi. Vastausaikaa on vielä jäljellä parisen viikkoa. Tässä aiheesta 11.5. kirjoittamani blogi, joka kertoo asiasta tarkemmin:

Erilaiset henkisen hädän muodot, kuten mielenterveysongelmat, perheiden erilaiset ahdingot, peliriippuvuudet, syrjäytymisongelmat ja ylivelkaantumisen seuraukset, ovat nousseet vilkkaaseen keskusteluun viimeaikaisten tragedioiden jälkeen. Avun saanti yksilöiden ja perheiden ahdinkoon on koettu riittämättömäksi. Henkiseen hätään joutuneen ihmisen elämäntilanteen kartoittamiseen ja ratkaisuvaihtoehtojen etsimiseen ei julkisella palvelujärjestelmällä näytä olevan riittävästi tahtoa eikä resursseja.

Yksi keino mielenterveyden kriisien helpottamiseen olisi valtakunnallinen, kolminumeroinen henkisen hädän puhelinpalvelu, johon ahdingossa olevat ihmiset voisivat soittaa kaikkina vuorokauden aikoina. Tällainen numero todennäköisesti helpottaisi myös 112-numerossa vastaavien hätäkeskuksen ruuhkaa ja ohjaisi merkittävän osan hätäpuheluista suoraan oikeaan osoitteeseen. Henkisen hädän numeron tulisi olla yhtä lyhyt ja ytimekäs kuin nykyinen valtakunnallinen hätänumero, jotta ihmiset muistaisivat sen automaattisesti kaikissa tilanteissa. Hätänumeroon vastaava voi ohjata puhelun aiheenmukaiselle ammattilaiselle, mikäli arvioi tilanteen sitä vaativan.

Palvelun toteuttamisessa tulisi käyttää hyödyksi jo olemassa olevia eri järjestöjen tarjoamia puhelinpalveluja ja vertaistukimuotoja.

Edellä olevan perusteella jätin eduskunnassa asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Mihin toimenpiteisiin hallitus tai asianomainen ministeriö aikoo ryhtyä, että Suomeen saadaan valtakunnallinen henkisen hädän puhelinnumero edellä esitetyin perustein?

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Hyvä, että asiaan on tartuttu ja kiitos suoraselkäisyydestä!

Jk. Kiitos, että olette jakamassa kansalaisille ajantasaista tietoa mm. blokikirjoittelunne kautta.

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Joopa joo, ja tehdään tuosta puhelinnumerosta maksullinen, kuten työnvälitystoimistojen palvelunumerotkin ovat.

Suomessa 330. 000 ihmistä saa sosiaalitukea ja samalle määrälle ihmisiä kuuluisi se viimeinen tuki, mutta he eivät vain saa sitä. Jokainen mielipidepalstoja tai Markku Laatun tutkimuksia lukenut tietää, että ne johtuvat venäläistyylisestä palvelukulttuuristamme ja virkamiehistöstämme.
http://yle.fi/uutiset/monet_huono-osaiset_eivat_os...

Kymmenettuhannet ihmiset ovat jo vuosikymmeniä seisseet leipäjonoissa ja meillä on siis 330. 000 ilman tuloja olevaa, mutta sossusta ulos potkittua ihmistä.

Tämän takia Suomessa ryöstetään joka päivä R- kioskeja ja Siwoja ja sen takia ihmiset ovat valmiita mihin tahansa.

Tänään viimeksi hesari kirjoitti kuinka valtion yritysten johtajille on nostettu bonuksia ja palkkoja kymmeniä prosentteja, heillä on ilmaiset asunnot, lisäeläkkeet, vapaaliput juniin, luottokortit kaikkialle ja mitä lienee huorapalveluja vielä. Samat sikaedut johtokunnille, hallintoneuvostoille ja korkeille virkamiehille.

Olisiko 15€/min sopiva hinta sille puhelimelle!

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Erittäin tärkeä asia mielestäni. Todellakin sen sijaan rai sen lisäksi että on lukemattomia eri aikaan auki olevia tukilinjoja, tulisi olla yksi numero vaikka 113.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Voiko yhteiskunta korvata läheisen?

Juha Ritvanen

Ja mitenkäs tämä nyt sitten taas liittyy juuri EU:hun?

Mahdatkohan ymmärtää EU-vihaltasi että kyse on todellisuudessa kaikkien talousongelmien aikana tapahtuvista kaikkien ikinä maailmassa olleiden ja nykyisten ihmiskuntien yksilöiden kohtaamia ongelmia. Se "itsenäinen Suomi" mihin te persut aina robottimaisesti viittaatte ilman älyä (eli oikeastaan vain ja ainoastaan tunne-elämänne ongelma-alueilla), on aina kärsinyt ihan samoista ongelmista joka kerta kun vähänkin talous yskii. Joka ainoa ikinä koskaan maapallolla ollut yhteiskunta on osaltaan aina kärsinyt ihan samoista ongelmista.

Miksi te persut olette kuin yhdestä puusta veistetyt puupalikat, jotka kohdistavat kaiken vihansa kaikkeen mikä kyseenalaistaa teidän (ääri)nationalistiset arvomaailmat ja sen mukaan todelliset pyrkimykset tuhota kaikenlainen yhteiskunnallisesti merkittävä kehitys vähentää vihanpitoa erilaisten ihmisten kesken?

Mitäs jos vähän edes yrittäisitte kasvaa ihmisinä tähän todelliseen maailmaan meidän ihmisten kesken ettekä oman arvomaailmanne sokeina uhreina?
Katsopa itseäsi peiliin vaikka 100000 kertaa ymmärtääksesi edes jotain normaalista ihmiselämästä. Jospa myös jättäisit maininnan Pekka Saurista pois koska et itse taida oikein ymmärtää yhtään mitään ihmisten ongelmista ja niiden todellisista syistä.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

"Jospa myös jättäisit maininnan Pekka Saurista pois koska et itse taida oikein ymmärtää yhtään mitään ihmisten ongelmista ja niiden todellisista syistä."

Yritän opetella ymmärtämään ja siksi toiminkin mielenterveysongelmaisten oma-apuryhmässä ohjaajana.

Juha Ritvanen

Itse Pekka Sauri poisti omalla kommentillaan rasistisia kommentteja huutaneen ihmisen sporassa Helsingissä.
Tiedoksesi stadin slangista spora = ratikka = raitiovaunu = julkinen yleinen raitioteitä käyttävä kulkuväline, mikäli et sitä tiedä. ;)

Mitä epäloogisia sepityksiä itse aiot keksiä tälle tapahtuneelle, koska itse edustat suht selvästi kapeaa nationalistista arvomaailmaa, jossa mikään muu maa ja muu maailma ja sen ihmiset eivät merkitse sinulle oikein yhtään mitään?

PS. Pilkka omaa tietättömyyttään kohtaan pitää hyväksyä itse kunkin demokraattisessa maailmassa. Perussuomalaiset eivät todellakaan edusta tätä demokraattista maailmaa.

Juha Ritvanen

Niinpä. Jälleen kerran (kerta toisensa jälkeen) törmää useimpia perussuomalaisia jonkinlaisissa mielenterveyteen liittyvissä kysymyksissä.
Nationalismi, jos ei sitä ole riittävän kykeneväinen hallitsemaan itse, on jo osoittanut mielestäni ihan riittävästi ihan koko ihmiskunnan historian kannalta, että sillä ja mielenterveysongelmilla on olemassa jonkinlainen symbioosi, koska kyse on yksinkertaisten tunne-asioiden hallinnasta tai pikemminkin niiden hallitsemattomuudesta, joka taas perustuu ihan siihen hyvin alkukantaiseen vieraanpelontunteeseen.
Kun ei itseään hallitse eikä ymmärrä, ei ole mikään ihme että jatkuvasti etsii syitä muista asioista - EU:n ollessa kyseessä sellaisista asioista, jotka asettavat hieman kyseenalaiseksi koko nationalismin arvomaailman perustan.

Nämä nyt ovat omia havaintojani maailmasta ja sen ihmisistä (nytkin olen poissa Suomesta), mutta joka selittää monia historiallisiakin tapahtumia eri yhteiskunnissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset