Itsenäinen ajattelija Elämmekö unessa?

Kärsimys kuuluu ihmiselämään

On sanottu, että kärsimys on jonkin itseä tai ihmistä paljon suuremman negatiivisen voiman kohteeksi joutumista ja sille alistumista. Platon korosti, että ihmisen aistit voivat valehdella, siksi kokemus kärsimyksestä kivun yhteydessä voi olla valetta. Aristoteleen mukaan pyrkimys hyvään tuo onnea. Epikurolaisuus taas korosti oikein valittujen nautintoja hyvän elämän perustana. Stoalaisuus painotti horjumatonta mielenrauhaa ja tyyneyttä levottomassa maailmassa. Buddhalaisuudelle elämä ei ole kärsimystä, vaan että elämässä on kärsimystä. Raamatun väitetään sanovan, että mitä enemmän kärsii sitä kirkkaamman kruunun saa. Monet ovat sanoneet, että ankarinkaan kärsimys ei voi musertaa, jos turvana on elämän tarkoituksen löytäminen. Yhtä kaikki, parhaassa tapauksessa koettu kärsimys voi tehdä meidät lujemmiksi ja kestävimmiksi. Kärsimys kuuluu osana ihmisenä olemiseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Simo Narkala

Tää on muuten mahtava ajatus.
Liian houkutteleva sivuuteettavaksi tai paremminkinkin kääriytyväksimme.

Tarkoitan: "minäkään en ole turha - minullakin on merkitys"

No ei melko varmasti ole. mutta kuka sitä arki järjessään kestää ?!

Puhut elämän takoituksen löytämisestä, ikään kuin tarkoituksen tarkoituksen tarkoituksen tarkoitusta ei olisi.
Pää pois pensaasta - auttaa lykkäämään surkeaa tulemaa !!

Jari Niemi

Kärsi itse vain niin paljon kuin sielu sietää, mutta älä vaadi TOISIA kitumaan! Tällä viittaan eutanasia-kirjoituksiisi.

Sauli Niinistö otti tänään myönteisen kannan (tarkoin lailla säädellyn) eutanasian puolesta YLEn Ykkösaamussa. Erittäin hieno teko tasavallan presidentiltä.

Juha Ritvanen

Olisitko ihan koskaan Suomen historiassa ihan 1. ihme ja 1. ihminen kertomaan miten tämä asia liittyy jotenkin Perussuomalaisuuteen, jota edustat poliittisena suuntauksena?
Miten liität tämän ymmärtämyksesi sille arvomaailmalle, jota poliittisesti edustat?

Yritätköhän tässä nyt jotain populistista puhetta mutta joka on täysin ristiriidassa sen kanssa mistä itse myös valitat ainakin joillakin viesteilläsi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset